自由講場

跳至

首頁
12345...15

尾頁

男爵府

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
https://tw.news.yahoo.com/%E6%B1 ... B%A2-043258949.html
汪自大S再婚後冇再比生活費(但佢話有比小朋友既費用), 我未結婚唔清楚, 但係香港係咪女方再婚咁男方唔洗再比贍養費架?

goldpiglet    發表於 6 天前

水晶宮

2021勳章

回覆樓主:

之前唔係好瀟灑撇脫嘅咩
依家再婚講錢?

20150618bb    發表於 6 天前

別墅

有新歡又有得拎錢,羨慕死人了

男爵府

cookietin 發表於 22-11-21 17:17
有新歡又有得拎錢,羨慕死人了

我覺得現任老公爽啲。。。

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

女方再婚後都仲可以收贍養費?咁嫁多幾次咪

公爵府

2021勳章

回覆樓主:

再婚只比仔女生活費

大宅

回覆樓主:

一邊同現任晒恩愛,一邊搵前夫攞錢,真係犀利!
有提款機,難怪離得咁瀟灑

珍珠宮

玩具勳章

回覆樓主:

既然再婚,最多俾錢養對仔女,無理由貼埋隻佬喎

珍珠宮

玩具勳章

RoseRosa 發表於 22-11-21 17:21
一邊同現任晒恩愛,一邊搵前夫攞錢,真係犀利!

有d厚顏,例如電費除開甘多人淨俾小朋友

琥珀宮

2022勳章 牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

冇寫清楚條件?再婚又係點計?

水晶宮

2021勳章

台媒報導一個月電費9萬幾台幣, 成2萬幾港紙, 台灣唔係講緊電荒? 用咁多電 ?

別墅

上校車 發表於 22-11-21 17:29
台媒報導一個月電費9萬幾台幣, 成2萬幾港紙, 台灣唔係講緊電荒? 用咁多電 ? ...

嘩!除咗錢,好唔環保喎

水晶宮

2021勳章

wei_imy 發表於 22-11-21 17:32
嘩!除咗錢,好唔環保喎

係囉, 大S 仲係大喊要環保茹素

別墅

上校車 發表於 22-11-21 17:33
係囉, 大S 仲係大喊要環保茹素

係咪係屋企開燈種菜㗎

水晶宮

2021勳章

laibrenga 發表於 22-11-21 17:36
係咪係屋企開燈種菜㗎

以下是台媒報導

[size=0.92em][size=1.34em]156[size=0.92em][size=0.92em][size=0.92em][size=0.92em]

[size=1.385em]王雅惠
2022年11月21日 週一 下午2:11

汪小菲疑似不滿豪宅給具俊曄住。(圖/翻攝自大S IG、汪小菲微博)

藝人大S和汪小菲之間的恩怨情仇今(21)日再掀波瀾,週刊爆料汪小菲未履行離婚協議,自今年3月起沒再支付生活相關費用,至今已積欠逾500萬,大S只好向台北地院聲請強制執行,且法院已裁准。對此,稍早汪小菲公開2張過去一年支付的家用明細,爆粗口嗆「不想再給這個家付電費了!」後來他更暗批具俊曄「別人住就算了,你個窩囊廢換個床墊行嗎?」

汪小菲爆氣發文。(圖/翻攝自汪小菲微博)

汪小菲今在個人微博公開2張家用支付明細,上頭記載從去年(2021)12月至今年11月,他支付包括大S和家人的生活費、學費、家人在瑞士念書租房費用、司機加班費、社區管理費、房貸、水電費等,合共支付高達4049萬元。

驚人的是,汪小菲除了每月要付106萬的房貸,2月結算一次的社區管理費13萬,每月給大S指定費用100萬,大S和具俊曄新婚後住的位於松勇路的豪宅,電費最貴的一期竟高達9萬4千元。

琥珀宮

2022勳章 牛年勳章 2021勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有水魚feel!

男爵府

2021勳章

回覆樓主:

大S自己又唔係冇錢,再婚仲要追住個前夫攞錢,光頭老公拎包入住豪宅,有司機有保姆用

大宅

dice_hk 發表於 22-11-21 17:08
https://tw.news.yahoo.com/%E6%B1%AA%E5%B0%8F%E8%8F%B2%E4%B8%8D%E7%88%BD%E4%BB%98-%E5%A4%A7s%E5%AE%B6 ...

大小S不簡單

珍珠宮

2021勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

煩唔煩呀....

珍珠宮

2021勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

其實應該係離婚協議書有寫明,就一定要跟協議書咁比。好多時條文有寫住如果女方再婚就冇得再拎贍養費所以你見好多富豪同老婆離婚,個太太都冇再婚,例如林建岳前妻謝玲玲。好似話朱玲玲當年都係因為唔想放棄贍養費,所以冇諗住同羅先生結婚㗎,係羅先生比咗一大筆cash比佢旁身,當作抵償霍公子嘅贍養費,佢先至嫁!

首頁
12345...15

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊