自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

子爵府

2021勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
汪小菲傻眼了!大S歸還床墊「價值僅10萬」

汪小菲和大S離婚1年,兩人因家用費鬧上法院,汪小菲氣得狂發文罵前妻一家,還暗酸具俊曄:「你個窩囊廢換個床墊行嗎?」對此,大S已將床墊運到S Hotel停車場入口,汪小菲放話要把床墊燒毀,今(23日)傍晚S Hotel已派人解體、回收。不過,該床墊品牌並非價值近千萬的海絲騰,而是約台幣10萬的英國SLEEPEEZEE席俐斯名床。對此,業者看過被銷毀的床墊後表示,該款並非Hästens海絲騰,都是泡棉,沒有招牌的馬尾毛,非當初汪小菲購入的那款。

汪小菲看到大S再婚後,表明不想再支付電費,並嗆她和具俊曄連床墊都不換,意外點燃床墊之戰,因此床墊的品牌、價格都被起底。汪小菲的母親張蘭前天在直播中爆料:「該床墊是世界頂級大牌,要價200萬。」雖未說明是人民幣或台幣,但已被猜測是號稱「床墊界勞斯萊斯」的海斯騰(Hastens),汪小菲購買的Vividus同款目前要價932萬。

今(23日)傍晚,S HOTEL公開床墊「被處決」的畫面,兩名壯漢持刀狂割,厚實的床墊瞬間解體,被載上回收車淪廢棄物。S HOTEL李總經理下午5點半受訪透露,花了1萬5請專業廠商回收,預計這兩天會燒毀,但要按照廠商後續做處理。

不過,《中時新聞網》拍到該床墊的品牌並非海斯騰,而是英國SLEEPEEZEE 席俐斯名床;針對部分網友質疑床墊遭到「狸貓換太子」,飯店工作人員表示,該床墊是由大S家送來,他們也不知道是什麼品牌。

據悉,英國 SLEEPEEZEE 席俐斯名床成立於1923 年,是全英國唯一獲頒女王伊莉莎白二世與查爾斯王子「雙皇徽認證」殊榮的床墊品牌,每隔5年接受英國皇室授權協會 Royal Warrant Holders Association 的嚴謹審核,確保產品的高品質。

珍珠宮

2021勳章 畀面勳章

大S邊捨得大拿拿幾十萬張床褥當垃圾掉

珍珠宮

2021勳章

回覆樓主:

呢啲咁貴嘅床褥真係未見過
但係香港買幾萬蚊嘅床褥
係相對好厚嘅
我初頭第一眼見到佢嗰張唔厚
已經覺得怪怪哋

大宅

大S咁cheap ga!

珍珠宮

2021勳章

回覆樓主:

好心啦男人老狗真係好肉酸,有錢嘅男人同個女人公開計較

la_source    發表於 3 天前
茶類愛好者    發表於 3 天前

子爵府

2021勳章

回覆樓主:

大S咁真係好核突

男爵府

雙方都不是省油的燈, 不停見報好煩厭

珍珠宮

2021勳章 精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

newinewi 發表於 22-11-23 21:48
汪小菲傻眼了!大S歸還床墊「價值僅10萬」

汪小菲和大S離婚1年,兩人因家用費鬧上法院,汪小菲氣得狂發文 ...

如果事件係真,大s又假又cheap ,佢係唔係博汪唔會公開?

大宅

即係 調左包?

侯爵府

點解而家咁多台灣娛樂新聞?

大宅

KTKTKT5 發表於 22-11-23 22:15

為道氣姐,你會唔會樂意見到你買果張天價床褥比前夫同新歡繼續訓,仲晚晚喺上面做運動吖? 仲要係你貼埋冷氣費比佢地…

珍珠宮

2021勳章

點會攞個張天價床褥出來棄掉

珍珠宮

2021勳章

唔係細路 發表於 22-11-23 22:24
為道氣姐,你會唔會樂意見到你買果張天價床褥比前夫同新歡繼續訓,仲晚晚喺上面做運動吖? 重點仲要係你貼 ...

sorry, 由細到大睇開大劉d花邊新聞,真係覺得呢個男人好似小家種

茶類愛好者    發表於 3 天前

珍珠宮

畀面勳章

一般人離婚,唔掉張床至少都換過張床褥
佢屋企個男人只係拎包入住
一切照舊

伯爵府

2021勳章 好媽媽勳章

張床褥係無辜㗎
開心每一天

大宅

KTKTKT5 發表於 22-11-23 22:30
sorry, 由細到大睇開大劉d花邊新聞,真係覺得呢個男人好似小家種

大劉係神級,一般男人唔會接受到吧

水晶宮

2021勳章 畀面勳章

KTKTKT5 發表於 22-11-23 22:15

肉酸得過女人用前夫錢養現任,口口聲聲話歸還床墊,但又要偷龍轉鳳,用cheap野代替。
謝絕推銷與文宣

大宅

mmya 發表於 22-11-23 22:11
呢啲咁貴嘅床褥真係未見過
但係香港買幾萬蚊嘅床褥
係相對好厚嘅

貧窮限制我想像,Hastens床褥售價由20幾萬至200萬人仔不等

attach1_sign/tmp/phpjHAbAA

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2021勳章

大S應該會愈來愈癲

珍珠宮

2021勳章 精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ohlove416 發表於 22-11-23 22:30
點會攞個張天價床褥出來棄掉

唔捨得咪講唔捨得囉,做咩要公開話歸還張天價床褥,結果係偷龍轉鳳 ,汪唔公開佢又贏咗同情分,汪公開係兩敗俱傷,覺得佢貪錢同虛偽。

首頁
12345...12

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊