自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2021勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
有個鄰居送咗呢啲嘢俾我媽媽,請問懂日文的jm們可否告訴我這些是什麼來的?謝謝
attach1/tmp/phpihR1FJ

attach2/tmp/php5xINMs

attach3/tmp/phpanCQTb

侯爵府

虎到金來勳章 2022勳章 牛年勳章 2021勳章 親子王國15週年勳章

志志媽咪 發表於 22-11-24 20:39
有個鄰居送咗呢啲嘢俾我媽媽,請問懂日文的jm們可否告訴我這些是什麼來的?謝謝
3包都係湯粉,加熱水沖黎飲。 1) 舞茸菇,2) 蜆湯,3) 海帶湯。

伯爵府

Tabo63 發表於 22-11-24 20:45
3包都係湯粉,加熱水沖黎飲。 1) 舞茸菇,2) 蜆湯,3) 海帶湯。

謝謝你

翡翠宮

2022勳章 2021勳章 2018復活節勳章

我試用智能鏡頭翻譯一下
attach0/tmp/phpbzzupS

cathngai    發表於 4 天前

珊瑚宮

2021勳章

点解邻居送嗰阵唔同你妈介绍下

伯爵府

tkop 發表於 22-11-24 21:56
点解邻居送嗰阵唔同你妈介绍下

我阿媽聽到話係茶包,不過我驚我阿媽聽錯,所以上來請教大家

伯爵府

nieualma 發表於 22-11-24 21:28
我試用智能鏡頭翻譯一下

咦,真係唔記得咗有呢一樣嘢,多謝你提醒我!

水晶宮

虎到金來勳章 2022勳章 牛年勳章 2021勳章

即速湯水

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊