懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

1月1日經歷完16週穿水失去了小寶寶,6月再次經歷小產,1O月發現再懷孕由有心跳到發現停止心跳終於在24/11入威爾斯塞葯,出院第2日已經冇血了,以經驗睇相信葯流失敗睇嚟覆診結果又要入院吸宮。之前收到好多媽媽留言同支持真係好感動~原來當以為懷孕係一件容易同等待BB出世只要10個月,但不明原因甚至要等待每週甚至過第一關都係咁困難,並5係每位媽媽都可以咁幸運。我5知道自己仲會5會再嘗試但祝願每位準備懷孕及靜待BB出世嘅媽媽一切順利

大宅

Sam73071 發表於 22-11-26 13:31
1月1日經歷完16週穿水失去了小寶寶,6月再次經歷小產,1O月發現再懷孕由有心跳到發現停止心跳終於在24/11 ...

經歷過咁多,之後就隨心吧,好好調理好身體,去食下去玩下開心下,到身心ready 先再慢慢諗。其實一個人行得走得食得都要感恩,好好活在當下,加油

大宅

Sam73071 發表於 22-11-26 13:31
1月1日經歷完16週穿水失去了小寶寶,6月再次經歷小產,1O月發現再懷孕由有心跳到發現停止心跳終於在24/11 ...

我都經歷過宮外孕,冇心跳,ivf 放胎一次又一次唔著床,到冇晒胎又要重新黎過,反去起點,我會努力試,我唔想到老咗後悔,所以我唔會放棄,我當初都覺得懷孕10個月太短,想做耐d皇后,到真係成功,反而覺得時間太長,仲要過好多關,加油,一日唔放棄一日都有機會

別墅

睇完你打既野好深感受亦好感動,加油呀!休息夠再接再勵,BB一定會等你!

男爵府

DHA勳章

你好一個好犀利既媽媽黎,經歷咁多都仲好堅強!我信小天使下一次必定會再次返黎你身邊痴實你唔走!

別墅

加油!!!大家一齊努力

複式洋房

回覆 Yin807 的帖子

講得啱呀,最重要調理好身體

複式洋房

回覆 Monmonfu 的帖子

宮外孕一早已經歷,仲切左左邊輸卵管,現在只想調理好身體先再算

複式洋房

回覆 QueenieCheung06 的帖子

先調理好再算,缘份冇得強求

複式洋房

回覆 lolitaloves 的帖子

堅強係冇辦法,所以脆弱時post吓文揾揾安慰同支持

複式洋房

回覆 cuceme 的帖子

加油

男爵府

DHA勳章

Sam73071 發表於 22-11-27 20:41

堅強係冇辦法,所以脆弱時post吓文揾揾安慰同支持

我本身有兩個小朋友,我都經歷過兩次流產,一次係6週自然流產,最近個次就係上年11月,陀左五個月又流血又穿左水,由12週開始流血絲,慢慢變成日日黎m咁越黎越多,去左幾次急症,本來急症室個醫生話照到有心跳想趕我走,個次我堅持留院,因為真係流到成塊30cm既m巾都係血,之後上產前房比婦科醫生check先知穿左水…..個次之後有入冇出,係醫院住左5-6日諗住會自動修復、會升返胎水,點知都係冇變…

男爵府

DHA勳章

lolitaloves 發表於 22-11-27 23:11
我本身有兩個小朋友,我都經歷過兩次流產,一次係6週自然流產,最近個次就係上年11月,陀左五個月又流血又 ...

個個醫生都叫我唔好要,因為bb冇胎水冇空間係冇可能去生長,出到世啲手腳都會屈曲,同埋穿左水會受困感染,大人都會有生命危險,最後捱到20週3食藥引產…..佢而加返左黎搵我喇而加10週幾,我好期待佢出世!所以我相信你既小天使都會返黎搵你架!唔好灰心!加油媽媽

別墅

回覆 Sam73071 的帖子

講得岩,係緣份,不過只要你一日唔放棄佢都會等你!

大宅

加油

複式洋房

你嘅經歷我都試過亦好明白你當時嘅心情,會不段諗點解又或者係咪做錯D乜。你有好大嘅勇氣同堅強嘅心,要保持平常心真係一件5容易嘅事,期待你嘅BB出世,祝你一切安好同順利

複式洋房

回覆 QueenieCheung06 的帖子

係㗎,但我年紀已經5細所以要保養吓身體先再算

別墅

加油呀!

男爵府

DHA勳章

Sam73071 發表於 22-11-28 12:13

你嘅經歷我都試過亦好明白你當時嘅心情,會不段諗點解又或者係咪做錯D乜。你有好 ...

yes ,期間不斷諗自己做錯啲乜,所以搞成咁我覺得你都好唔容易,你既經歷唔會比我少….多謝你既祝福,我都希望你快啲有好消息!到時上黎報喜!祝大家一切順利!

大宅

加油!
若真係想生就再接再厲
有蛋有希望!!
我地都失望好多次又冇得排公家地ivf抽蛋3次,依家14週,繼續努力中
We can do it if we try!

首頁

尾頁

跳至