自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

計埋今次係2次換電池,係出面D手機店換,部機係岩岩出果時買的,都差唔多有幾年了,都唔明點解換左新電池都仍然係好食電?同岩岩買返來用果時差2-3成。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

goodbuyer80 發表於 22-11-28 03:09
計埋今次係2次換電池,係出面D手機店換,部機係岩岩出果時買的,都差唔多有幾年了,都唔明點解換左新電池都仍然 ...

出面手機舖,分分鐘呃你

之前阿女部iphone,拎去一間似樣啲嘅地方整,返來係整咗嗰樣,但之後阿仔(佢有研究開),發現咗入面唔知邊一 part比佢偷龍咗副廠嘢入去,正廠嘅比人換走咗

自此,所有蘋果產品買 apple care, 比多少少錢,買個安心

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

換機啦
舊電換
但其他零件到期
一樣結果

水晶宮

goodbuyer80 發表於 22-11-28 03:09
計埋今次係2次換電池,係出面D手機店換,部機係岩岩出果時買的,都差唔多有幾年了,都唔明點解換左新電池都仍然 ...

挨瘋8喎,好舊,我部XS比8新,但都好舊啦,4年機,賣返出去先1000鬆啲,舊機夾硬行新ISO,食電好正常,快啲賣咗佢換新機

子爵府

你有無update過ios?外國之前有新聞講ios每次update都會拖慢舊電....等d人換機....

男爵府

唔好忘記新iOS會越來越大食,我當年6S換第一次電,仲要係apple shop原廠電,upgrade 一兩次iOS之後已有倒水現象!你部8plus已好叻啦,要準備換機了

公爵府

2023年兔年勳章

sisilee321 發表於 22-11-28 07:03
你有無update過ios?外國之前有新聞講ios每次update都會拖慢舊電....等d人換機....
...

所以部 iPhone 4 從來無 升級,仍然行得好順暢

天下之大 無商不奸 無官不貪 無佬不鹹

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都係8 plus,因為好懶換機(要update整setting盛盛,我有公司software,一定要攪好多嘢)
但電唔襟捱,叉電位開始壞,睇嚟都捱唔到好耐

學樓上jm講,試過以前拎出街換機,俾人換零件之後,以後都唔再拎出街整

子爵府

點解唔拎去Apple原廠換電?穩陣好多

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

街舖d雜嘜電池邊會耐用丫。你諗下平時d GP電池、金霸王, 兩個牌子價錢差2、3倍, 但金霸王真係長壽好多好多

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你問下宜家仲可唔可以返Apple換返舊原廠喇

侯爵府

2023年兔年勳章

Amy1974 發表於 22-11-28 08:05

你部iPhone4舊電池有冇換過?
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

珍珠宮

攞出去換電幾錢?返apple 換好似都係三百幾蚊咋喎

伯爵府

akachanman 發表於 22-11-28 08:38
你問下宜家仲可唔可以返Apple換返舊原廠喇

以前係出面比人整過機的話,Apple 唔肯再做任何維修,依家唔知有冇改

公爵府

2023年兔年勳章

Strawberrys 發表於 22-11-28 18:07
你部iPhone4舊電池有冇換過?

ㄧ部有換,ㄧ部無換

兩部都仲行得走得,算係咁。攞出嚟人哋以為係玩具

禁止訪問

大宅

換機

子爵府

應該關iOS事,我舊8plus,之前幾年冇update過,一直好好地。舊年因為要安裝公司指定app,迫於無奈要update,啲電即刻倒水咁倒。

男爵府

Charlotte_mom 發表於 22-11-28 08:10
我都係8 plus,因為好懶換機(要update整setting盛盛,我有公司software,一定要攪好多嘢)
但電唔襟捱,叉 ...

我之前都係iphone 8 Plus, 都係因電唔襟捱,叉電位開始壞,所以最近都要換機。

伯爵府

Amy1974 發表於 22-11-28 08:05

仲用到iPhone 4?
我部6都慢到不行。。。。
做後備機都頂唔順
剛剛由XR換左14 Pro

首頁

尾頁

跳至