自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

虎到金來勳章 2018父親節勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 陪月勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大家用咩牌子洗衣機
2-3年就壞要換

有無耐用些的介紹

大宅

ac_ca0806 發表於 22-11-28 11:04
大家用咩牌子洗衣機
2-3年就壞要換

用咗好多年金章

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

一次飛歌
一次係日立
不過個人認為好似飛歌好小小

男爵府

咩牌子咁快壞
我用金章都襟,但好嘈
而家用西門子比金章静好多,用左4年一切正常

子爵府

虎到金來勳章 2018父親節勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 陪月勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 ikioma 的帖子

而家樂信3年, 之前聲寶2.5年

日式頂揭的

大宅

ac_ca0806 發表於 22-11-28 11:04
大家用咩牌子洗衣機
2-3年就壞要換

Siemens

水晶宮

畀面勳章

西門子德國機

對上嗰部用了16年,壞咗都買返呢個牌子

大宅

虎到金來勳章

有平買平... 新款機好易壞...
對上果2部, 金章(法國制) 同 飛哥(波蘭制) 都係一過保無耐就壞...
上年換左部伊萊克斯(波蘭制), 保用39個月, 希望耐用d...

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

西門子

大宅

揭蓋式又平買平認同
壞左再換

男爵府

我用西門子頂掀式,樓主唔好意思借一借位問吓大家,請問用頂掀式的用家,你們洗衣機的蓋邊位有無生銹?用咩牌子?我用了兩年多已好多生銹想換過部又唔知咩牌子唔生銹謝謝大家

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

之前用金章,幾好,耐用。
之後換左惠而浦,好垃圾,電子板2年就壞,師傅上門換好似1早知咁,換左2年左右又壞,而家連落洗衣液果兜都用唔到,落左洗衣機會bi足1個鐘,洗衣液要倒埋落啲衫度開機
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kingkiu 發表於 22-11-28 21:12
有平買平... 新款機好易壞...
對上果2部, 金章(法國制) 同 飛哥(波蘭制) 都係一過保無耐就壞...
上年換左部 ...

"有平買平" 認同
西門子: 易壞
金章: 諗住舊款, 少D電子野, 冇咁易壞, ~3年壞
伊萊克斯: 保用39個月, 已過保養, ~用咗4年

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

jadentwiggy 發表於 22-11-29 05:37
我用西門子頂掀式,樓主唔好意思借一借位問吓大家,請問用頂掀式的用家,你們洗衣機的蓋邊位有無生銹?用咩 ...

西門子/金章/伊萊克斯 無生銹, 每次用完都用布抹乾

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

咩牌子咁差?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我15年買西門子冇壞

子爵府

回覆樓主:

我用金章,用咗4年半,應該差不多壞啦,因為洗衣時發出ee聲

子爵府

回覆 zxyggp 的帖子

換左咩牌子

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

ac_ca0806 發表於 22-11-30 14:18
回覆 zxyggp 的帖子

換左咩牌子

放小啲衫,頂住用先,因為裝修時跟佢做左呢個尺寸 估唔到惠而浦咁差,要換機真係要度得好清楚先入到櫃
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

大宅

之前部金章用在10年,後期乾衣時,仲好嘈好似「彊屍」咁跳咗出嚟,彈出咗1-2吋。之後換咗部白朗,比較兩個牌子,白朗內籠比金章大,洗衣時間短,到現在都用咗9年

首頁

尾頁

跳至