美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

話說,呢個係我阿哥嘅親身恐怖經歷...
我阿哥份人比較貪靚,今年5月時佢就同我講話,比d廣告燒著咗,想去試下做d膠原機,等皮膚好d同望落飽滿d。我當時仲話等佢試完如果效果好嘅話我又要做!點知呢個只係佢噩夢嘅開始⋯

複式洋房

回覆樓主:

佢個陣做嘅係膠原bb槍,當時做完已經有小小紅,不過高能量機,打完有小小紅其實都正常,一般1-2日點都會退。但我哥返到屋企之後係越黎越紅... (大家可以睇睇張相,不過影相有色差,當時真人睇係再紅d)
去到第四日都完全唔見有退紅嘅跡象,就覺得唔對路…於是我就即刻陪咗佢去睇醫生

attach1_sign/tmp/phpievLby

attach2_sign/tmp/phpzh5gfS

複式洋房

回覆樓主:

醫生話阿哥塊面竟然係二級燒傷....聽到醫生咁講,我地兩個都真係呆咗...畢竟膠原bb槍呢d treatment其實好common,我地點都估唔到竟然會燒傷塊面!! 醫生就同我地講,可能係d美容院用咗d cheap機,能量唔穩定,或者係治療師操作不當造成...更慘嘅係...醫生話阿哥呢個情況基本都冇咩可以做到,起碼都要養返至少1、2年...
睇完醫生我地兩個都嬲到爆炸!! 間美容院錢就識收!! 家陣仲要整傷咗阿哥塊面!! 咁我地咪即刻踩上去要求退錢同賠償!! 但間美容院直情係完完全全咁逃避責任!! 一開始話面紅係正常反應,可能阿哥皮膚比較薄同敏感先會咁,呢段時間用清水洗面,勤力d搽下cream,慢慢就會退⋯

複式洋房

回覆樓主:

佢地仲好意思咁講?! 連醫生診斷完都話係燒傷!! 二級燒傷!! 聽到我地咁講完,佢地又開始轉說法,反正就係點都唔認數,仲話幫阿哥做機果個女仔已經係尋日last day走咗(呢個真係一聽就知係藉口!更嬲!!)
講真,我阿哥都唔係d貪平嘅人,佢係真心好想整好d皮膚識返個好女仔結婚(係呀,依家佢成40歲都仲係單身...)。所以搵咗間價錢都唔算話平嘅美容院,計返一次都成6000蚊,佢仲要買咗唔止一次,以為咁樣就實冇死,點知搞成咁...
理論咗幾個鐘頭間美容院都係堅持話唔關佢地事,仲要唔肯退返剩低嘅錢,話可以幫我地轉去做其他treatment或者facial...

複式洋房

回覆樓主:

大佬呀!都已經喺你間center做到燒傷咗!你轉咩treatment俾我地都唔敢再去啦!真心做咁多年都未遇到過一間好似咁嘅黑店!最後係阿哥話算了,覺得再咁糾纏落去都冇用,最緊要係睇下點搞返好塊面先,d錢就當自己運滯,當買股票蝕咗
雖然件事都已經過咗一段時間,但一直都銀住喺個心度,又見依家d美容院劏客愈黎愈猖狂,我身邊又有朋友爭d中招 (另一間美容院),所以忍唔住上黎分享阿哥件事。講咁多都係想提醒返各位jm,做任何高能量機之前一定要做好功課!最好最好都係搵返正廠嘅醫生機去做,同埋千其唔好覺得價錢貴就一定冇問題,做好晒research先動身做,咁樣永遠受益嘅都係自己

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

回覆 陳哈娜 的帖子

開名等大家真係可以小心D!

大宅

呢d咁既黑店開佢名啦!!!!成六千蚊次仲要搞到咁

子爵府

咩膠原槍? 要$6000 一次

複式洋房

咁你阿哥e+點呀...
睇嚟手尾好長, 間店真係好無良

禁止訪問

複式洋房

美容師應該用錯強度,好慘

大宅

2024年龍年勳章

做機真係要小心d

大宅

開名,報東張啦

別墅

陳哈娜 發表於 22-12-4 23:14
話說,呢個係我阿哥嘅親身恐怖經歷...
我阿哥份人比較貪靚,今年5月時佢就同我講話,比d廣告燒著 ...

知唔知係做咗邊部膠原機?

水晶宮

回覆樓主:

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

慘 呢d美容師都唔知有無經驗
其實真係無野做到?
報東張啦不如

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

同火山爆發火鍋單野一樣,餐廳一開始都唔想負責,係要搞到全城皆知,先肯承認道歉同賠償

有晒醫生紙,可以借助傳媒力量,去fb 美容群組發先多人知…

希望唔會有永久疤痕啦

侯爵府

環保接龍勳章

醫美真係好高風險.
人地無事, 唔等如自己無事'
睇過youtuber 大佬甜ER
佢做完醫美仲差咗好多.
https://www.youtube.com/watch?v=m1KUqg7EeSA

首頁

尾頁

跳至