自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

阿里巴巴的創辦人馬雲自2020年10月以來,鮮有再公開露面,據英國《金融時報》電子版於11月30日爆料,指馬雲與家人已移居日本東京及近郊6個月,並會定期前往美國和以色列。而日本八卦周刊《FRIDAY》也收到情報,指馬雲現居於溫泉勝地箱根一所別墅中,並深入該區了解其近況。
而日本八卦周刊《FRIDAY》早於10月下旬,收到情報指馬雲現居於東京近郊兼溫泉勝地箱根一所別墅中,記者潛入了該區以證實謠言。據報馬雲最愛食壽司,於是記者先到區內據聞是他最愛的壽司店。負責人透露,馬雲自2019年起不時到訪該店,自疫情起就託管理人叫外賣,最近該店也曾送外賣去他的家,形容是一間壯觀的別墅。

馬雲在東京期間一直保持低調,隨行有私人廚師和保安,他主要出入數個私人俱樂部,其中一家位於東京銀座。據一名俱樂部會員表示,這家俱樂部吸引很多在東京定居或長期居住的中國富豪低調到訪;而另一家馬雲常到的私人俱樂部,則位於丸之內金融區。

有日本現代藝術界人士表示,馬雲成為了一名狂熱藝術品收藏家;其身邊友人則指出,自從他被迫退下來之後,便開始畫水彩畫來打發時間。

https://topick.hket.com/article/3415104/%E3%80%90%E9%A6%AC%E9%9B%B2%E8%A1%8C%E8%B9%A4%E3%80%91%E7%96%91%E9%9A%B1%E5%B1%85%E6%9D%B1%E4%BA%AC%E7%AE%B1%E6%A0%B9%E5%8D%8A%E5%B9%B4%E5%98%86%E6%BA%AB%E6%B3%89%E9%A3%9F%E6%B5%B7%E8%86%BD%E3%80%80%E9%A6%AC%E9%9B%B2%E4%B8%80%E5%AE%B6%E9%80%BE2%E8%90%AC%E5%91%8E%E8%B1%AA%E5%AE%85%E6%9B%9D%E5%85%89?mtc=10012

大宅

佢咁有錢, 唔同國家住下都冇問題啦

la_source    發表於 22-12-6 16:24

伯爵府

星洲炒米 發表於 22-12-6 15:16
阿里巴巴的創辦人馬雲自2020年10月以來,鮮有再公開露面,據英國《金融時報》電子版於11月30日爆料,指馬雲 ...

我都想住響箱根, 可以日日浸溫泉

公爵府

我反而想知趙薇去左邊.

侯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

之前唔係話被消失咩?原來去嘆世界。

子爵府

rean_chau 發表於 22-12-6 15:58
我反而想知趙薇去左邊.

之前唔係影到佢響香港咩?

複式洋房

回覆樓主:

子爵府

其實佢係咪唔返中國?

水晶宮

auhiyo 發表於 22-12-6 15:59
之前唔係話被消失咩?原來去嘆世界。

連愛香港所以破壞香港,都可以算係合邏輯的話,咁被消失即係去嘆世界又點會唔得,都係嗰句啦,嗰班人思維係非一般

別墅

好舒服,如果大把錢買個溫泉旅館,日日海膽當飯食

琥珀宮

回覆樓主:

竟然係日本

大宅

星洲炒米 發表於 22-12-6 16:21
之前唔係影到佢響香港咩?

之前話個女係香港讀書、但大人係咪留低就唔知

別墅

回覆樓主:

得閒浸下溫泉食高級壽司,諗起就嘆

伯爵府

咁有錢, 去邊度都係天堂

象牙宮

bero 發表於 22-12-6 17:27

agree.

別墅

bero 發表於 22-12-6 17:27

同意

禁止訪問

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

佢去環遊世界都得

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

因為批評中央及螞蟻上市事件、在中國形像一落千丈~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

星洲炒米 發表於 22-12-6 15:16
阿里巴巴的創辦人馬雲自2020年10月以來,鮮有再公開露面,據英國《金融時報》電子版於11月30日爆料,指馬雲 ...

都唔似樣嘅

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊