自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

侯爵府

我好少聽到一個現在進行式的事件係咁特別, 個故事係未完。

事件本身發生响一對同居男女屋企, 個男仔係 youtube channel 主持人的朋友 (主持人叫 "雨巫") , 主持人响 youtube 講左呢件事之後 (第一集), 個女朋友竟然响 youtube 留言區現身求助, 話件事未完。

之後主持人再搵佢地二人講清楚件事, 第二集係佢地各自分開講返件事出來, 兩人經歷竟然完全唔同, 好奇怪亦好精彩。主持人話會响星期二上佢地屋企睇下, 好期待。

喜歡呢類事物的 JM, 不要錯過。要順序聽, 有興趣可以睇埋留言, 但女友留言已被刪除。

第一集:
https://youtu.be/CqxbWat7JkY

第二集
https://youtu.be/VkbfqKAvcOM

更新: 已上左二人家, 詳情自己聽
第三集 (完) - 信不信由你
https://youtu.be/UapNmVSW4pc
利申, 我完全唔識"雨巫", 但有訂閱佢 channel, 一直有追住聽, 因為真係好好聽。

JM 睇完或者已經睇左的, 可以傾下!

12月20日更新:

非常峰迴路轉, 雨巫同道長今日(星期二)上完兩位事主屋企, 話原來有人講好多大話, 佢亦 delete 左個女友在 youtube 的留言, 叫大家千祈唔好再回應佢, 詳情佢就未講。

雨巫在 facebook page 的更新:

https://www.facebook.com/100076818397211/posts/pfbid02K44kea73BhdAF812Anydu86uV3Fc3QGD5EesJWS5duQUFXrasDuS19s3a99ZxMG6l/?d=w

男爵府

有追開,好喜歡佢第三身角度去睇件事,比以往嘅鬼故/鬼故頻道,理性…佢好多時嘅主張人不犯我,我不犯人或者唔去插手別人嘅因果,有時好似聽緊小故事大道理咁!

侯爵府

catvicky 發表於 22-12-18 17:12
有追開,好喜歡佢第三身角度去睇件事,比以往嘅鬼故/鬼故頻道,理性…佢好多時嘅主張人不犯我,我不犯人或 ...
係! 佢同好多主流講靈異故事的主持人好唔同!

佢唔會嘩眾取寵只為嚇人, 反而好似佢自己講, 啲故仔去到佢口中, 一啲都唔驚嚇 , 但係又超好聽! 真係每次一出片都第一時間追!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Prosperous 發表於 22-12-18 17:22
係! 佢同好多主流講靈異故事的主持人好唔同!

佢唔會嘩眾取寵只為嚇人, 反而好似佢自己講, 啲故仔去到佢口 ...

多謝推介,聽下先

公爵府

30年前,聽電台鬼故,用舊式收音機,特別多雜音,特別好氣氛。

水晶宮

加菲貓3 發表於 22-12-18 17:59
30年前,聽電台鬼故,用舊式收音機,特別多雜音,特別好氣氛。

有冇聽過不 可思議的真人真事

伯爵府

回覆樓主:

有一隻雨巫成年後
重返友愛邨
結果將一個小朋友靈體
帶去青山寺聽佛法
聽完眼濕濕❗❗❗

侯爵府

db7mu23 發表於 22-12-18 18:43
有一隻雨巫成年後
重返友愛邨
結果將一個小朋友靈體
佢好多個故事都好感人, 唔知佢有生之年, 仲會唔會見得返果個蛇仙!

伯爵府

回覆樓主:

有一集係網友投稿
講細孖好似弱智/自閉
原來靈體上身

經網友處理後
細孖回覆正常
聽完好開心感人❗❗❗

la_source    發表於 22-12-20 11:19

侯爵府

ricecooking 發表於 22-12-18 18:18
有冇聽過不 可思議的真人真事
咩節目來的? 電視定收音機?

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

多謝介紹!我自己本身都有聽開潘紹聰,我覺得識左好多野,同埋如果一旦發生係自己身上,到時都知道有咩方法幫到自己,唔駛咁傍偟,我係當識多野樣咁去睇尼d節目

Prosperous    發表於 22-12-19 00:54

珍珠宮

2023年兔年勳章

Prosperous 發表於 22-12-18 15:53
我好少聽到一個現在進行式的事件係咁特別, 個故事係未完。

事件本身發生响一對同居男女屋企, 個男仔係 you ...

謝謝介紹,今晚或明天睇先

侯爵府

加菲貓3 發表於 22-12-18 17:59
細個同細佬妹一齊聽, 出完個好恐怖的前奏, 已經嚇到死下死下, 冇一次聽得完, 唔知點解果啲音效寧捨嚇人!

反而大左就好鐘意聽。

侯爵府

迷韓者 發表於 22-12-18 19:04
多謝介紹!我自己本身都有聽開潘紹聰,我覺得識左好多野,同埋如果一旦發生係自己身上,到時都知道有咩方法 ...
聽左潘紹聰一排, 來來去去都係果啲, 可能佢要出片出得好密, 冇咁多料分享。同埋佢搵埋啲師傅, 好有神棍 feel, 後來冇聽了。

珍珠宮

回覆樓主:

暫時聽左第一集~講到奪舍,我即時起雞皮!

侯爵府

做個靚太 發表於 22-12-18 19:54
暫時聽左第一集~講到奪舍,我即時起雞皮!
第二集更加估佢唔到咁離奇!

男爵府

回覆樓主:

留毛

公爵府

真心..初聽雨巫係ok
之後就覺得好長氣 節奏慢
吹得又大

而家寧願聽Edmond都唔聽佢

侯爵府

日月水火 發表於 22-12-18 19:05
謝謝介紹,今晚或明天睇先
其實係聽, 冇畫面的, 冇咁驚嚇, 但可以有無限想像!

複式洋房

其實開頭我好鍾意聽雨巫,但我家人聽得出佢講大話幾次,我再聽,又真係覺得佢似作故仔多啲。

yeung_ma    發表於 22-12-18 20:29

首頁
12345...8

尾頁

跳至