自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

「愛姐」出身普通,一心諗住入娛樂圈拋個身出嚟搵快錢,佢唔係孝順顧家,今時今日唔再係以前賣肉為家貧。你話愛姐屋企好窮,又唔係,做個平凡OL佢唔甘心啫,話佢貪慕虛榮比較貼題啲!參加比賽入行,被公司老闆睇中,好快就獻身即食,長期係酒店尋開心,不過,係人都知佢有條真正大水喉「燈哥」射住。
「燈哥」喺江湖有地位,雖然年紀大愛姐差唔多30年,但對愛姐情有獨鍾,司機靚車出入,仲有豪宅任住,為咗避人耳目,愛姐定時搬入燈哥靚屋住,仲高調搞埋上契儀式,但明眼人一睇就知,呢對契爺契女有唔尋常關係。大家頂愛姐唔順,咪因為燈哥太縱,又學晒契爺啲霸道行為,圈內好多人唔妥佢,搞到佢無咩嘢做,哈,你以為愛姐死梗,原來佢趁呢段時間玩結婚,搵咗個失匙夾萬太子爺埋街食井水,太子爺夠傻仔,娶個明星老婆希望老竇覺得自己有成就,結婚幾個月愛姐就好幸福咁話自己有咗,仲要三年抱兩證明兩公婆好恩愛喎。
太子爺當然繼續「失時」,不過生活反常咁富貴,無非係愛姐同老公講,夫妻同心,做名人唔可以失禮,所以拎晒啲私己錢出嚟撐住門面,太子爺樂得成世人無所事事,由得愛姐養自己。事實係燈哥對愛姐有真感情,但屋企個老婆又唔可以拋棄,但又擔心愛姐嘅將來,於是幫佢搵埋太子爺,然後個個月俾大筆家用愛姐養家,搭一個靚棚,等愛姐人前人後夠晒面子,條件係佢唔准離婚,否則斷水斷糧。愛姐所以婚後扮無事業心,好安份咁做歸家娘,好彩太子爺除咗廢,仲有七分外貌身材,又聽話顧家。
燈哥就一個月要愛姐陪自己過一次夜,至於點呃太子爺放人就係愛姐最大嘅考題,愛姐梗係要諗方法應酬真正嘅大老細,所以最近又高調出嚟做嘢,同助手扮好忙,其實係燈哥要見佢,就要即時交人,睇吓幾時太子爺知道真相,肯唔肯繼續戴呢頂綠帽!

邊個係「愛姐」?

大宅

am136 發表於 23-1-13 11:26
「愛姐」出身普通,一心諗住入娛樂圈拋個身出嚟搵快錢,佢唔係孝順顧家,今時今日唔再係以前賣肉為家貧。你 ...

越難越愛?
咁邊個係燈哥呢

大宅

回覆樓主:

比賽入行我估係選美,嫁有錢仔,三年抱兩,係邊個呢

子爵府

Conyyyyyyyy 發表於 23-1-13 11:51
越難越愛?
咁邊個係燈哥呢

似係講呢個,Google 佢個名+契爺,好多傳聞新聞出嚟

珍珠宮

2024年龍年勳章

Conyyyyyyyy 發表於 23-1-13 11:51
越難越愛?
咁邊個係燈哥呢

越難來越愛好錫佢細佬,應該唔係佢

複式洋房

man11981 發表於 23-1-13 11:58
似係講呢個,Google 佢個名+契爺,好多傳聞新聞出嚟
真係越難越愛?

不過佢好彩當年彈起

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

呢個唔難

一睇就知越難越....

大宅

回覆樓主:

好明顯係越難越愛

伯爵府

但係越難越愛當年係大左肚先結婚

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

「愛姐」出身普通,一心諗住入娛樂圈拋個身出嚟搵快錢,佢唔係孝順顧家,今時今日唔再係以前賣肉為家貧。你 ...

https://www.weekendhk.com/entertainment/%e5%90%b3%e8%8b%a5%e5%b8%8c%e8%88%87%e5%8d%81%e5%93%a5%e8%97%95%e6%96%b7%e7%b5%b2%e9%80%a3-plt-1030318/

子爵府

葉碎碎?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

估唔到

子爵府

點解叫燈哥呢?

子爵府

如果唔係膠聞,聯想起越難越愛,之前比人影佢同一位叔父出嚟幾close下。當時記者亦有啲弦外之音。不過太子爺,豪宅,男嘅有七分外貌身材就有啲保留。曽有報導女嘅好似以前係TST歌廊伴唱,廣結人缘唔奇。其實佢外形幾好,唱歌唔差。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

越難越愛好霸道?

大宅

回覆樓主:

好難估

男爵府

cy101 發表於 23-1-13 13:43
越難越愛好霸道?

似係,之前成日係傳媒數佢老公!
完全唔比面老公,霸道到暈

侯爵府

越難越愛唔係比賽出身, 婚後都冇話特別富貴撐場面, 應該唔係佢啩

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

水晶樹媽媽 發表於 23-1-13 12:05
呢個唔難

一睇就知越難越....

參加比賽入行喎,佢好似係被星探發掘

子爵府

回覆 girlbear 的帖子

咁爆?!
唔係好明, 點解
叔父唔介意佢有老公又生過
佢老公又唔介意自己老婆同叔父

叔父老婆又唔介意自己老公高調同明星仔拍拖行埋.

首頁

尾頁

跳至