想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

我已經同我老公結婚8年幾,而家就38歲,係咪唔會再有機會有孕呢?請求大家幫幫我想辦法,感謝!

大宅

GeeSeeGee 發表於 23-1-27 00:55
我已經同我老公結婚8年幾,而家就38歲,係咪唔會再有機會有孕呢?請求大家幫幫我想辦法,感謝! ...

你應該去搵生育醫生,搵出原因,冇懷孕有好多原因架,我都係結婚好多年冇bb,去檢查先知我輸卵管塞晒,跟本懷唔到孕,所以直接去做ivf,你都快d檢查下,仲有機會架

別墅

我已經同我老公結婚8年幾,而家就38歲,係咪唔會再有機會有孕呢?請求大家幫幫我想辦法,感謝! ...

咁你係咪一開始就無避孕而生唔出?

如果咁耐都無都應該兩個人都要去做詳細既身體檢查

大宅

既然你話一粒蛋都唔出, 我建議你由基本做起
女士做卵巢功能評估
男士做精液分析

禁止訪問

大宅

強烈建議睇生殖醫師安排夫妻做檢查!

大宅

IVF幫到你

大宅

你而家38歲你係想要嘅話去私家度搵生育既醫生啦, 38歲唔係冇機會, 大把人四十幾歲都生到, 但係你成八年你拖到有啲長,你行埋兩年冇嘅話就應該去睇啦 ,可能你有問題有可能你先生有問題都會導致不育, 呢樣嘢你要去搵醫生先幫到你。

複式洋房

回覆 Monmonfu 的帖子

想知你一開始做果陣 做咩檢查 ?好想了解下

大宅

Holeybabybany 發表於 23-1-31 13:55

我係因為宮外孕,去做咗手術先,再格咗2年都冇bb,就約咗家計會檢查,一樣樣野咁檢查,連老公精子都檢查埋,咩都冇問題,最後一步就係檢查輸卵管,發現塞咗,所以之前會宮外孕,然後就比醫生信我去做ivf 喇,當時我33歲,所以你要快d去檢查,唔好再拖,當然有好多原因導致不孕,要靠醫生去幫你,加油喇

大宅

Holeybabybany 發表於 23-1-31 13:55

提提你,家計會只會搵出你嘅問題,而唔會幫你解決問題(亦都可能最後搵唔到原因),所以最後你都係要去搵生育醫生幫你,但家計會會比轉介信比你

複式洋房

Monmonfu 發表於 23-1-31 15:00
提提你,家計會只會搵出你嘅問題,而唔會幫你解決問題(亦都可能最後搵唔到原因),所以最後你都係要去搵 ...

可唔可以介紹下 搵咩人?

大宅

Holeybabybany 發表於 23-1-31 21:07
可唔可以介紹下 搵咩人?

唔使搵咩人喎,你直接打去家計會,大約講出你情況,佢會比個時間你上去見,上到去會了解完,佢會試下排卵時間(都係教你量體溫個d),然後就抽下血,睇下你身體狀況,又會叫你先生去驗精,一樣樣咁檢查,但唔好諗住去一兩次就得,我記得我大約都檢查咗4,5個月,去咗十次八次先檢查到原因,同埋我檢查晒所有野都差唔多用咗$10000,如果你有銀,其實可以直接去搵生育醫生,(哩方面我就冇介紹喇,因為我係攞住轉介信去威院私症做ivf)

複式洋房

經期正常嗎?

複式洋房

owllbb 發表於 23-2-1 10:26
經期正常嗎?

我經期都正常架,今年36 其實之前無諗過想生,但今年突然想有, 所以想問下 有咩檢查做…我去左家計會check 6/3先有result 想係之前check 下輸卵管 或 iui 會唔會快d有

其實我目標想5月-6月有bb …

別墅

Holeybabybany 發表於 23-2-2 11:15
我經期都正常架,今年36 其實之前無諗過想生,但今年突然想有, 所以想問下 有咩檢查做…我去左家計會chec ...

你個目標得嗰兩個月

近乎想一擊即中…

呢度大把人每個月都努力中都未有…仲要規限住月份…

複式洋房

c1102 發表於 23-2-2 12:13
你個目標得嗰兩個月

近乎想一擊即中…

係丫…我希望係咁..我既希望同大家既都一樣想有個健康寶寶 (emoji)

別墅

Holeybabybany 發表於 23-2-2 12:15
係丫…我希望係咁..我既希望同大家既都一樣想有個健康寶寶 (emoji)

我29計劃到34先中,身體正常,有驗過輸卵管無塞,但無去驗身

我只能夠講唔係你想有就有,仲要限住個月份

複式洋房

c1102 發表於 23-2-2 12:18
我29計劃到34先中,身體正常,有驗過輸卵管無塞,但無去驗身

我只能夠講唔係你想有就有,仲要限住個月份

就係唔係我想有就有 所以 先對自己有期待,亦都無講限月份!我只想講我自己既希望出黎…

我求下你 唔好打沉我 , 上網出post都係想求個同伴或者集下氣,比自己正能量

上網我同人講野 我都會鼓勵人同埋疏導人多架

別墅

Holeybabybany 發表於 23-2-2 12:26
就係唔係我想有就有 所以 先對自己有期待,亦都無講限月份!我只想講我自己既希望出黎…

我求下你 唔好打 ...

唔係想打沉你,只係講事實

我試左5年先有都係好正面既例子

首頁

尾頁

跳至