自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

衣家上大陸係咪可以直接用呢個個app比錢,直接香港戶口計返匯率比人民幣,再而唔洗再另開大陸戶口架喇??

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我都想知
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

男爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

支付宝要睇商户收唔收香港錢包,一般只有大嘅連鎖集团至收,好局限,wechat好似直头唔得

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我支付寶HK裡面有個 Alipay+ Rewards, 係咪呢個就可以大陸用? 但我無大陸銀行戶口/銀行咭,點扣錢?

wechat pay我無得切換大陸錢包 ( 我見我同事係可以切換香港錢包/大陸錢包),
咁我係咪都唔可以返大陸用wechat pay ?

只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

lemontea520 發表於 23-2-12 12:18
衣家上大陸係咪可以直接用呢個個app比錢,直接香港戶口計返匯率比人民幣,再而唔洗再另開大陸戶口架喇??
...

alipay自己就話cover 9成商舖,wechat只限呢d
attach0/tmp/phpvHqq3m
放下自在

公爵府

2024年龍年勳章

09729loklok 發表於 23-2-12 12:29
我支付寶HK裡面有個 Alipay+ Rewards, 係咪呢個就可以大陸用? 但我無大陸銀行戶口/銀行咭,點扣錢?

wec ...
據我理解REWARDS只係俾你拎當地(唔止內地)嘅優惠
俾錢都係用平時個方法
依家收/付款界面係分咗,港澳內地同海外(日韓新加坡)兩個
只要個鋪頭接受你就可以直接用ALIPAYHK付款
系統會自動兌換成港幣(類似你淘寶買嘢,結賬嗰陣直接SHOW港幣你睇)

公爵府

2024年龍年勳章

cattz288 發表於 23-2-12 12:29
alipay自己就話cover 9成商舖,wechat只限呢d
WECHAT自己都話過百萬商戶0架
最下面框住

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

凌陵綾 發表於 23-2-12 13:11
最下面框住

計埋分店丫嘛
放下自在

子爵府

牛年勳章

凌陵綾 發表於 23-2-12 13:11
最下面框住

不過旁邊仲有4個字“僅供參考”

男爵府

在內地,只要見支付寶 就可以用AilpayHK
昨天在廣州地鐵+便利店 試過

https://www.hk01.com/article/851942?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

首頁

尾頁

跳至