自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

請問有無邊位識得點樣可以由八達通App過錢去 payme ?
個app可以揀過去payme ,但係唔知payme 個賬戶號碼應該點打,因為無得打英文字

子爵府

未試過,亦見唔到有得轉payme既?

你payme ID 係咪前面英文字、後面數字架?
咁會唔會係淨係入數字,又或者入電話號碼
標題可唔可以講清楚D?

點解講2個人相似要話"唔覺, 佢靚D, 佢眼大D..." 而家講相似, 唔係一樣, 唔係鬥靚

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

ot3 發表於 23-2-13 11:31
未試過,亦見唔到有得轉payme既?

你payme ID 係咪前面英文字、後面數字架?

入過唔要英文字,不過唔成功
喺個app可以揀不同嘅電子錢包同銀行戶口,先去>付款>右上方橙色位置就會見倒

多謝妳入嚟應我

琥珀宮

1988cc 發表於 23-2-13 11:07
請問有無邊位識得點樣可以由八達通App過錢去 payme ?
個app可以揀過去payme ,但係唔知payme 個賬戶號碼應 ...

Payme 要登記咗轉數快

八達通App,付款 (揀用手機號碼 ),輸入後,有display 收款人姓名
再在收款人銀行,由預設更改為Payme
attach1/tmp/phpvpsm0W

翡翠宮

回覆樓主:

唔同銀包apps當然用轉數快,只要登記咗轉數快就可以收錢,即係話喺Payme以手機號碼登記轉數快,就可以填手機號由八達通銀包、其他錢包apps、銀行apps轉賬到Payme。

珍珠宮

木土土 發表於 23-2-13 11:58

八達通App,付款 (揀用手機號碼 ),輸入後,有display 收款人姓名

請問即係要先揀銀行,不是立即揀payme嗎?
我試過立即揀payme, 但係入唔倒賬戶號碼。
想咁樣過錢好耐,一直都唔成功

珍珠宮

lyh80115 發表於 23-2-13 12:01
唔同銀包apps當然用轉數快,只要登記咗轉數快就可以收錢,即係話喺Payme以手機號碼登記轉數快,就可以填手 ...

我係付款一方,請問係咪入電話號碼就得?我再試試先,多謝回覆

珍珠宮

木土土 發表於 23-2-13 11:58

試過了,不過之後都係要入賬戶號碼

翡翠宮

1988cc 發表於 23-2-13 12:05
我係付款一方,請問係咪入電話號碼就得?我再試試先,多謝回覆

前提係收款方的Payme有以電話號碼登記轉數快。

珍珠宮

lyh80115 發表於 23-2-13 13:22
前提係收款方的Payme有以電話號碼登記轉數快。

終於明白了

琥珀宮

1988cc 發表於 23-2-13 12:02
請問即係要先揀銀行,不是立即揀payme嗎?
我試過立即揀payme, 但係入唔倒賬戶號碼。
想咁樣過錢好耐,一 ...

轉數快去電子銀包,係輸入收款人電話(不是用戶口),再選擇銀行(如果不用預設)

Payme 係當其中一間銀行,WeChat 都係

珍珠宮

木土土 發表於 23-2-13 16:37
轉數快去電子銀包,係輸入收款人電話(不是用戶口),再選擇銀行(如果不用預設)

Payme 係當其中一間銀 ...

試咗,終於明白了
謝謝妳

首頁

尾頁

跳至