懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

38週5擇偶日開刀,出世7.2lb 而家23日大已經10lb 每餐食120-150mL(8成人奶2成奶粉)

有bb時除左生野,街既冰飲,中藥,煙酒,軟雪糕,勁涼既野無食

十二週後,什麼凍野,雪糕,氣水,咖啡(日日飲),冰奶茶,chocolate,snacks,homemade沙律,甜品(勁多不同類型既蛋糕),奶製品,yogurt,勁多三文魚,雞,燒味,燒鵝,海參,花膠,菜,水果任何,牛油果,pizza,burgers,豆腐花,豆漿,海鮮(所有類別),麥當勞,外賣日日食,後期新年食勁多蘿蔔糕

大宅

fifi3388 發表於 23-2-21 18:03
38週5擇偶日開刀,出世7.2lb 而家23日大已經10lb 每餐食120-150mL(8成人奶2成奶粉)

有bb時除左生野,街 ...

飲勁多水2L per day

12週打第三針,35週中埋covid,有睇醫生有食藥

我覺得正常懷孕真係應該咩都食 bb 先唔會有allergy

仲有唔係個個人都要清胎毒 (我寒涼底我無清過)

有左其實只要媽咪開心就得,食落口要ensure唔會食物中毒

有人連漢堡包塊生菜都話驚,我問過醫生,佢都話太誇張。。。。。

男爵府

2024年龍年勳章

我女都係7.2磅出世

大宅

fifi3388 發表於 23-2-21 18:03
飲勁多水2L per day

12週打第三針,35週中埋covid,有睇醫生有食藥

其實真係好睇個人體質
無事就好彩
有事真係會後悔自己做錯左d 乜
個內咎係一世

大宅

Yin807 發表於 23-2-21 18:58
其實真係好睇個人體質
無事就好彩
有事真係會後悔自己做錯左d 乜

你講得好岩要了解自己體質,不要盲目相信唔科學無根據既說法。

複式洋房

同樓主諗法差唔多..
我大B出世 8.6磅 細B 7.5磅 細B 2個月大已經15磅..
我個人覺得孕媽媽食多啲唔同種類 Bb第時都會肯食嘢啲(唔知係咪真..但我兩個小朋友都唔揀飲擇食)

(但最重要徵詢專業醫生意見啦)

別墅

好犀利!懷孕前後對比一共重左幾多磅?

別墅

別墅

大宅

係華人社會先有咁多無無謂謂的迷信/ 飲食禁忌, 但唔見得比外國人生得/ BB 更健康

複式洋房

恭喜

大宅

Snowberry123 發表於 23-2-21 23:22

呢個就失禮了 我得154cm 因為我唔戒口又好食得我由103lb重到139lb,中期都不停俾醫生話

而家産後24天 落番114lb

首頁

尾頁

跳至