自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

見好多人走去做保險……着到好"行",身光頸靚似去飲……係咪真係咁易收(好保留)?

象牙宮

有客有生意咪好搵。

珍珠宮

回覆樓主:

唔充下,邊有單?

子爵府

朱古力包包 發表於 23-2-24 11:40
見好多人走去做保險……着到好"行",身光頸靚似去飲……係咪真係咁易收(好保留)?
...

7至8年前真係好好做,有個舊同事淨係靠呃大陸人,做咗保險5年,買咗兩層樓

大宅

要本身識得多人先有得做

子爵府

baby668 發表於 23-2-24 12:37
7至8年前真係好好做,有個舊同事淨係靠呃大陸人,做咗保險5年,買咗兩層樓

點樣呃吖?以我所知內地人鍾意落香港買保險,除了貪大品牌靠得住,有方便他們將資產分散在國外,仲有賠償比內地保險好。 聽聞尖沙咀海港城附近的保險公司,每日會有一大堆內地人排隊來買保險。

利申:本人和家人不是保險,只係身邊好多保險朋友

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

識人做一排就冇做。又識人做左廿年已經好高級。都係靠人脈。
我全家N份保險, 只會搵做得耐既AA。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

如果想入行或瞭解多些,從第一頁慢慢看、才會知道保險行業陰暗處~

保險經理之 - 不能說的秘密 ~~ (精華文章...必看) http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4644331

.

opclk99    發表於 23-2-24 21:55
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

...

好做就唔會咁多孤兒單出現

侯爵府

2024年龍年勳章

身光頸靚見客,才充得專業

子爵府

回覆樓主:

辛苦錢,會比客人問候,女既就唔好講了

水晶宮

...

唔好做,你做唔到的,超大壓力

伯爵府

熱血勳章

回覆樓主:

哈~最近同c6睇樓,個地產agent 都係行頭十足,又揸靚車,c6都係問呢句:係咪好好搵㗎?
我:你將全副身家著哂上身,就係一個富豪啦!

珍珠宮

牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我有中學同學做緊,疫情前年薪過百萬,主要做大陸客,一封關就收入大跌,要搵份文員做住先,依家通返關應該會回復正常收入

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

好做, 買完唔使跟

禁止訪問

伯爵府

Xmas吸收勳章

baby668 發表於 23-2-24 12:37

5年買到2層樓真係好好搵喎

珍珠宮

...

咁每個行業總有新入行嘅人,有人做建築,有人做船務,有人做會計,有人做賣衫,賣鞋,賣家品。。。都唔代表個行係好做定唔好做,好睇個人。

子爵府

yaumuimui 發表於 23-2-24 12:54
點樣呃吖?以我所知內地人鍾意落香港買保險,除了貪大品牌靠得住,有方便他們將資產分散在國外,仲有賠償 ...

梗係唔係啦,你估啲大陸人傻㗎,實情就係國內人要利用香港保險做走資,所以早七八年前,我成班舊同事一鍋風轉曬做保險,個個開張單最細嗰張都過百萬,佢哋就係要利用大陸嘅漏洞,將大量資金運出境外,注意嗰啲唔一定係黑錢,因為大陸有外匯限制,但係買保險就冇限制,所以當時係極好環境,個個都跑曬喺大陸周圍飛,係咁簽單,舊同事嗰陣成日分享,最大嗰張單可以係五千萬,後尾阿公見啲人實在太猖獗,一句喝停,跟住成班保險即刻食蕉

呢啲行內秘密,不能再分享更多

子爵府

HAPPYBOBB 發表於 23-2-24 13:49
5年買到2層樓真係好好搵喎

佢又唔可以講話完全買咗兩層樓,只係以前住深水埗二百幾呎嘅爛樓, upgrade咗上去九龍區豪宅,然後再喺將軍澳買多一間新樓收租

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊