0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB剛好8星期,由4星期起就突然日頭好難睡,一放落床就醒,就算睡到落只10分鐘。
試過睡冧了,30分鐘後放床,但十萬種“放落床”的方法都沒用

連“自主入睡”都試埋,試過昏昏欲睡就放,試過剛睡了就放。醒了試過由佢喊5-10分鐘先再安撫,試過醒一哭就安撫再放床。都試了幾日,完全不能。

B明明極攰但不肯睡。已經沒有過度同佢玩,俾時間佢calm down ,放到暗靜房,但全部不能。

我真是極疲勞,不知點做,佢爆喊我又想喊埋一份。

別墅

有冇試過播白噪音?

大宅

佢便便暢唔暢順?有時如果肚仔唔舒服都會訓得唔好

複式洋房

回覆 jone_jane 的帖子

有的,但是都冇咩用。普通音樂也有

複式洋房

回覆 堡仙子 的帖子

通常每日1次2次有d時隔日
量都多

大宅

回覆 ChocoChing 的帖子

咁睇黎唔係肚仔唔舒服或者便便問題,我個陣BB成日唔願訓係因為消化得唔好便便好差,轉左奶粉食enfinitas夾到佢佢先訓得好少少
或者你有冇試過俾包被佢?又或者俾有你味既衫陪住佢訓?我見有D媽媽話咁樣都會有用,安全感會大D,你試下啊

別墅

ChocoChing 發表於 23-2-26 18:42
BB剛好8星期,由4星期起就突然日頭好難睡,一放落床就醒,就算睡到落只10分鐘。
試過睡冧了,30分鐘後放床 ...

我明!我日日都抱住佢瞓,一放底就醒。唯有抱住佢瞓,等佢有得瞓

男爵府

2024年龍年勳章

比奶咀佢啦 其實bb要啜住野訓 我自從比左奶咀 佢訓得好 我又舒服

別墅

回覆樓主:

係咪日頭唔肯自己訓?要人抱住訓,一放低就醒再喊??夜晚就ok咁呀....

same here.....手都斷.......

別墅

romamachan 發表於 23-3-2 00:24
係咪日頭唔肯自己訓?要人抱住訓,一放低就醒再喊??夜晚就ok咁呀....

same here.....手都斷.......

我都係咁呀!唔知幾時先唔洗抱住瞓

大宅

ChocoChing 發表於 23-2-26 18:42
試過睡冧了,30分鐘後放床 ...

孭住佢訓,推bb車訓

複式洋房

回覆 romamachan 的帖子

Exactly ! 日頭不肯睡,要抱。晚上就ok。試過好多方法

首頁

尾頁

跳至