0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

因為我係窮媽媽黎,每日定時定候泵奶仲要夜晚起身泵就黎頂唔順(聽講夜晚泵奶量會多D),有時又擔心BB會飲唔夠,返工又多野做,我可以同邊個講

洋房

唔夠食就補奶粉啦,早D搵隻奶粉同佢夾,我小朋友飲開Enfinitas,依隻配方似母乳,我小朋友銜接得算順利

洋房

同老公講?唔好咁大壓力,好易谷爆的

大宅

隨心, 要返工就冇得搞, 唔使返工就轉埋身

複式洋房

我人奶KEEP左三個月,現在都供不應求,補緊奶粉,我仔仔飲Enfinitas,依隻真心好過其他D雜牌,起碼d便便會咁熱氣,味道淡啲同我啲奶差唔多味,希望會幫到你解決到餵奶問題啦...至於返工,可能要適當放鬆一下,或者請個工人幫輕下你?轉過另一份工?始終BB的嬰兒期好快過,可以珍惜就珍惜,家庭都係

男爵府

2024年龍年勳章

飲奶粉啦 大把人飲奶粉大 何況辛苦自己 ! 生完休息真係好緊要架! 至於同邊個講 可以同老公講啦

大宅

KKruby 發表於 23-2-28 11:39
因為我係窮媽媽黎,每日定時定候泵奶仲要夜晚起身泵就黎頂唔順(聽講夜晚泵奶量會多D),有時又擔心BB會飲唔夠, ...

High five 泵奶中

男爵府

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

回覆 KKruby 的帖子

我覺得如果夜晚太累,補奶粉都冇問題,我d bb細時都糸甘,因為媽媽都需要休息,甘人奶先多d, 補奶粉我揀左似人奶既皇家美素,bb好快適應,便便ok

大宅

減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

頂唔順既可以補奶粉,唔好比自己咁大壓力,如果經濟問題既就試下尋求有關機構,辦法總有既

大宅

sylvester123 發表於 23-3-1 08:01

我覺得如果夜晚太累,補奶粉都冇問題,我d bb細時都糸甘,因為媽媽都需要休息,甘人奶 ...
心情都會影響奶量嫁,放鬆啲先。唔夠的話,試吓補奶粉比BB。我BB都係飲樓上媽媽講呢隻,飲完人奶BB都肯接着飲奶粉嫁。

別墅

要照顧好小朋友首先係要照顧自己先,夜晚頂唔順可以叫人幫手餵奶粉,對妳同BB都好

別墅

或者試下補奶粉,媽媽夠休息都好緊要,可以選擇返接近母乳無蔗糖奶粉,咁樣BB兩樣都肯飲

男爵府

好有同感呀,無得訓係最辛苦架….我係過來人,真係建議你唔好咁大壓力,人奶唔夠就補奶粉了。我b補皇家美素,依家22個月了,都沒問題呀,好吸收,健健康康…..

複式洋房

我嗰時都唔夠人奶,又唔想比咁大壓力自己所以決定補粉~
我親自試左好多隻奶粉,最後都揀左皇家美素,唔會太甜,同人奶嘅味道差唔多~ 我會係佢最肚餓嗰餐餵奶粉,之後就一餐人奶一餐奶粉咁餵啦

大宅

太辛苦就餵奶粉,媽媽休息夠先可以照顧B B好啲,我哋都係飲奶粉大,咪一樣照大。我第一胎堅持咗7個月,第二胎個零兩個月,再生我奶泵都唔買,有就餵,冇就算。

首頁

尾頁

跳至