時政擂台

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/872319/%E6%92%AD%E9%8C%AF%E5%9C%8B%E6%AD%8C-%E6%B3%A2%E6%96%AF%E5%B0%BC%E4%BA%9E%E5%86%B0%E7%90%83%E8%B3%BD%E6%92%AD-%E9%A1%98%E6%A6%AE%E5%85%89-%E7%B4%8410%E7%A7%92-%E6%B8%AF%E9%9A%8At%E5%AD%97%E6%89%8B%E5%8B%A2%E5%8F%AB%E5%81%9C

再有港隊參與的國際體育賽事播錯國歌。在波斯尼亞舉行的世界冰球錦標賽第三級別比賽,香港男子隊昨日(2月28日)在分組賽出戰伊朗,贏11比1,賽後播國歌時出錯,播錯與「港獨」相關歌曲,維持約10秒。

有港隊成員隨即做出T字手勢叫停,有隊員上前向賽會反映,大會其後道歉指會更正,並正確播出中國國歌。

特派員  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 23-3-13 13:03

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

又嚟,錯親都係同一首歌,幾時搵到內鬼,多數唔止一個

子爵府

回覆 mickeyeva 的帖子

禁止訪問

水晶宮

2024勳章

好奇啲國際賽事做嘢無一個標準流程,咁流嘅?

男爵府

睇得出幾咁有無力感力, 只能搞下小動作

男爵府

唔通又係實習生?

侯爵府

pillarfung 發表於 23-3-1 10:39
仲有呢啲嘢?唔係話已經有專人搞㗎啦咩?
係囉! 之前新聞有講, 每隊會派個國歌國旗包, 畀領隊帶去出賽, 交畀大會, 咁都仲攪得錯?

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

覺得係有時主辦大會覺得煩冇用香港比果隻,走去u tube就出事

男爵府

kit2004 發表於 23-3-1 12:52
覺得係有時主辦大會覺得煩冇用香港比果隻,走去u tube就出事

人哋比都嫌煩唔用, 而走去youtube揾, 攞明有人想玩嘢!

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

czl115 發表於 23-3-1 10:49
好奇啲國際賽事做嘢無一個標準流程,咁流嘅?

係囉
總有離別的時候

珍珠宮

新聞話根據指引,首歌要先俾領隊確認過㗎,咁究竟係個領隊冇確認就播,還是個領隊….?

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

話唔係特登都好難令人相信

伯爵府

牛年勳章

pillarfung 發表於 23-3-1 10:39
仲有呢啲嘢?唔係話已經有專人搞㗎啦咩?
Google 死都唔肯改囉。
如果今次又係YouTube 搵既話。

珍珠宮

回覆樓主:

專登啦擺明

男爵府

Edithcsm 發表於 23-3-1 10:18
又嚟,錯親都係同一首歌,幾時搵到內鬼,多數唔止一個
講到底係世界上好多人都唔知香港係個咩地方,其實不如港隊歸入中國隊啦,香港都係一個巿,其他大陸省巿都冇自己巿名義去參賽架啦,歸入中國隊咪唔會有任何機會可以出錯囉

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

擺明玩野.. 迫政府將你地KO啦.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

講真,一而再喺國際上發生,話冇老尾插手我都唔信

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至