自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

喂,班阿太玩爛完未?係咪想以後都無平尿片買?
甘多年黎,買套票之後因為成本加幾蚊唔係第一次。
套票有時60/70/80/90蚊, 有限量睇下好唔好彩買唔買到。加左你10蚊都仲平過一般樓上鋪,都唔好講萬x或 bb展平左都仲係過百蚊買。平過人地,加免費送貨上門比你呀仲要。
成本唔洗錢呀?送貨司機唔洗比油?外地輸入來貨運費無加?供應商唔會加價?
terms講明會按成本可能增加,呢個係所有人訂之前都睇到 睇唔睇係閣下既事。

公爵府

回覆樓主:

我地結婚買落既餅卡2024先過期,但你唔知幾耐年前已經換唔到一打餅啦,換靚餅要加錢添。阿太唔嘈既???
根本件事係啲老母貪心要平盡佢,唔抵得人地買套票價錢平過佢,加左錢都平過佢之前買既。
我唔係要幫佢講說話我自己都有訂,我對要選擇我需要個款尿片而比多10蚊,我認為好合理。
其實大可以揀其他牌子,佢地有其他牌子無加價的。同埋人地係會退錢既,你唔滿意咪退囉。
我仲想繼續買平價片 唔該。你地玩完未。
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

lemontea520 發表於 23-3-4 08:03
喂,班阿太玩爛完未?係咪想以後都無平尿片買?
甘多年黎,買套票之後因為成本加幾蚊唔係第一次。
套票有時 ...

“班阿太”是bk會員?

公爵府

Horsebbj 發表於 23-3-4 08:09
“班阿太”是bk會員?

甘我唔知喎 佢地四圍留言開po又係唔同谷分享

沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

伯爵府

快d幫小朋友介片,慳好多~
唔計初生~

公爵府

Locherry1215 發表於 23-3-4 08:25
快d幫小朋友介片,慳好多~
唔計初生~

你估我唔想,戒片戒奶
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

伯爵府

lemontea520 發表於 23-3-4 08:33
你估我唔想,戒片戒奶

加油

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

其實你覺得大家真係為咗八蚊?係態度問題,我小朋友戒晒片好耐,但有朋友有幾十張,要退錢只可退$60張,但朋友買入價係$88
---生命無價,請支持領養---

伯爵府

減齡達人勳章

係個老細自己玩爛
成日話唔會再平
點知一次平過一次,
又話唔會有5字頭,
叫人訂閱…
點知又出5字頭
啲態度串到乜咁?
仲要慶祝有苦主群,再出平套票

大宅

我都認老細態度係有問題,不過d人好似想踩屎佢甘。老細送禮物又唔見d人話唔要,個個出黎擦鞋,有著數就拎。利申,我都持有88入既套票。

男爵府

減齡達人勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 Xmas吸收勳章

我雖然從未買過,但我覺得宜家係態度問題,個老細勁串啲舊客,又話慶祝苦主group成立再賣平套票吸新客,又話你唔鍾意可以唔幫襯,但人哋退票又退唔足錢,先搞到啲舊客咁嬲

公爵府

Ada2288 發表於 23-3-4 09:33
我雖然從未買過,但我覺得宜家係態度問題,個老細勁串啲舊客,又話慶祝苦主group成立再賣平套票吸新客,又 ...

佢串就衰,但我相信唔係一次嘈嘈閉個老闆先甘串咀。以為開個苦主group報東張就乜都得咩?
甘多年黎都係甘做又無問題?反而我諗係啲行家有份帶動囉
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

男爵府

其實用腦唸下就知,初生片同大碼片原材料是一樣,但呢,加價就只加大碼片,初生片就反而減價,初生片都減得價,又關成本事?分明是想引新客入來,繼續吸水,好等老細用D現金洗FULL PAY買多幾層樓收租。家下D PR智商唔太高

子爵府

我仲有好多套票

公爵府

Dylanli2017 發表於 23-3-4 11:06
其實用腦唸下就知,初生片同大碼片原材料是一樣,但呢,加價就只加大碼片,初生片就反而減價,初生片都減得 ...

初生大碼片既價格,係呀原料一樣 但廠家個offer不嬲都有唔同,甘不如問下廠家點解大碼要貴啲又少片數呀?
再講 賣套票預早攞錢用黎做二度投資,你要管人地點做生意?美容院老細買格數一早收左錢去買新機買投票,你又要控制?
同埋你最後個句顯得你更加此地無銀,難度你智商有好高??
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

公爵府

specialbb 發表於 23-3-4 11:12
我仲有好多套票

我都有呀。但我計落點樣都係平過我出去買 我唔覺有問題。反而係驚有心人玩到人地無做唔到生意,全部人一獲熟
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

男爵府

噢,成本大碼高細碼低唔合理入廠家數,咁都得。新聞話老細暫時唔回覆,搵PR跟,D PR似乎冇咩能力囉。按照D PR既邏輯,似乎投訴佢既媽咪應該要直頭同BC認錯先岩,BC咁偉大,前無古人後無來者。咁有POWER既商家,世間少有。

公爵府

Dylanli2017 發表於 23-3-4 11:21
噢,成本大碼高細碼低唔合理入廠家數,咁都得。新聞話老細暫時唔回覆,搵PR跟,D PR似乎冇咩能力囉。按照D ...

網上抹黑最鐘意就用你呢啲方法,一味話人pr 啦不用啦。唔洗理係咪真用家,總之你就係打手。
好悶囉用足幾年啦呢啲打壓手段。
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

男爵府

lemontea520 發表於 23-3-4 11:24
網上抹黑最鐘意就用你呢啲方法,一味話人pr 啦不用啦。唔洗理係咪真用家,總之你就係打手。
好悶囉用足幾 ...

自己去睇下新聞啦,唔再親自回覆同請PR是個老細自己回覆報紙既。你中意Bc咪現價入多1百幾十張囉,人地要退錢是人地既自由。唔相信成千個媽咪是傻既囉。

男爵府

回覆 lemontea520 的帖子

你知廠商來貨價?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊