自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章

見有post講要入投注站買六合彩, 另外, 有什麼要做? 請提示

1) 換成人身份證
2) 開銀行戶口 (其實有無分成人戶口?, 邊暑好用?)
3) 申請公屋
4) 入投注站買六合彩

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

登記做選民

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

申請公屋

珍珠宮

睇三級片

子爵府

oasis18 發表於 23-4-8 09:54
見有post講要入投注站買六合彩, 另外, 有什麼要做? 請提示

1) 換成人身份證

2) 同事去銀行問過, 用成人身份証不用出世紙開戶

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

1) 換成人身份證

好似16歲已經可以開戶口
放下自在

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章

學車

水晶宮

回覆樓主:

剛滿18歲,就換成人身份證,讀好d書,就係咁多。

侯爵府

2023年兔年勳章

回覆樓主:

1) 更換成人身份證(滿18歲之後30日內)
2) 開設銀行戶口(成人户口才可入支票)、網上理財戶口、信用卡
3) 開通醫健通
4) 申領2023消費券(合資格人士等第二期登記)
5)登記選民投票

象牙宮

Fishqqma 發表於 23-4-8 10:11
申請公屋
唔知點解好多人都係咁,
有朋友仔女都有申請,
我地話佢出黎做野應該過晒額,申來做乜?
佢話個個係咁照跟。

大宅

1) 換成人身份證

租架巴士免費俾市民坐??

子爵府

Fishqqma 發表於 23-4-8 10:11
申請公屋

del

侯爵府

2024年龍年勳章

1) 換成人身份證
2) 開銀行戶口及網上理財戶口
3) 繼續努力讀書

水晶宮

mercurycc 發表於 23-4-8 10:29
唔知點解好多人都係咁,
有朋友仔女都有申請,
我地話佢出黎做野應該過晒額,申來做乜?

得個排字,排到時仍然夠資格入住真係喊三聲!即係個年青人耍廢咗咁多年,成日覺得會申請嘅18歲人係「承傳」,即上一代係用家,知道啲門路去玩個遊戲。睇過啲「申請資格」要好低收入先可以,一係就咩現金出糧唔報嗰啲啦!(自己睇法!不喜任插)
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

cattz288 發表於 23-4-8 10:20

13已經開個人戶口

水晶宮

回返樓主:拎成人身份證!開個銀行戶口,申請埋信用卡,方便出糧
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

MM2H 發表於 23-4-8 10:40
13已經開個人戶口

放下自在

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

cattz288 發表於 23-4-8 10:20

16-17歲同18歲開嘅戶口,可以用嘅服務同權限有少少分別。

象牙宮

bmuimami 發表於 23-4-8 10:39
得個排字,排到時仍然夠資格入住真係喊三聲!即係個年青人耍廢咗咁多年,成日覺得會申請嘅18歲人係「承傳 ...
朋友仔18歲開始排,而家已經3x歲,
都未排到,咁多年都唔會做長工,
話驚排到過額就白費,
覺得正經做份工,
博升職加薪應該更實際,
每人諗法唔同既!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

睇吓可唔可以申請 2023 年消費券
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁

尾頁

跳至