自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

牛年勳章

元朗利景樓業主立案法團委員陳廣權,今年3月29日凌晨上班途中被刀手襲擊斃命,事隔近一個月,警方「O記」及至4月24日以涉嫌串謀謀殺拘捕7男1女,其中1人為死者住所樓下經營粉麵店老闆。涉事的通宵營業粉麵店前日為最後一天營業,記者昨凌晨到訪,發現已落閘關門。
利景樓業主立案法團主席盛先生坦言,店鋪結業令住戶不用再受噪音滋擾,「街坊表示舒服晒,有覺好瞓!」
街坊鬆口氣「有覺好瞓」
70歲的陳廣權遭斬斃一案,警方發現其手腳有8處刀傷,初步相信是失血過多致死。有指是因麵店深宵打牛丸發出噪音,死者為住客出頭而開罪他人惹禍。

如果一早去工業區租工場,又點會搞成咁,為鬥氣害人害己

男爵府

代價慘重

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

waiwaiii 發表於 23-5-2 08:56
元朗利景樓業主立案法團委員陳廣權,今年3月29日凌晨上班途中被刀手襲擊斃命,事隔近一個月,警方「O記」 ...

咁樣斬人好離譜
放下自在

琥珀宮

waiwaiii 發表於 23-5-2 08:56
元朗利景樓業主立案法團委員陳廣權,今年3月29日凌晨上班途中被刀手襲擊斃命,事隔近一個月,警方「O記」 ...

佢唔執都冇人敢去食啦

侯爵府

好媽媽勳章

講有覺好瞓呢啲說話,我覺得有啲涼薄始終犧牲咗條人命換返嚟
開心每一天

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

雪影 發表於 23-5-2 09:04
...

咁講都係因為折磨左咁耐,卒之拉左人而舖頭要結業啫
放下自在

伯爵府

一條人命換來的

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

...

咁都係,講嚟個解脫會好聽啲

象牙宮

2024年龍年勳章

cattz288 發表於 23-5-2 09:04
咁樣斬人好離譜

agree

水晶宮

mandy952 發表於 23-5-2 09:04
佢唔執都冇人敢去食啦

惡人舖頭
自由太多會令世人失去平衡

象牙宮

2024年龍年勳章

...

侯爵府

好媽媽勳章

mandy952 發表於 23-5-2 09:04
佢唔執都冇人敢去食啦

我好鍾意食,近年年紀開始大唔敢食咁咸都食少咗。不過而家佢唔執都唔會再幫襯
開心每一天

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

咁小事就搵人斬人, 感覺呢條友應該都唔係第一次做呢d 衰野 只係今次被人拉

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

兩敗俱傷

男爵府

Debbie0331 發表於 23-5-2 09:06
一條人命換來的

對,代價太大

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

就算唔執? 邊個會幫襯? 個老闆都拉咗了, 無人出糧, 點做?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

自作孽不可活
不要從別人的嘴裡去認識我

伯爵府

用人命交換有覺好瞓真慘。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可能之後其他地方換名重開!咁兇殘街坊都唔like 幫襯!

男爵府

呢位街訪小心D啦, 一陣又買凶.

goldpiglet    發表於 23-5-2 19:08

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊