自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

請問工人姐姐辦理內地簽證,要預約嗎?

大宅

Lm ,我都想知

網上資料都有d亂,有d話要先中國簽證的網站填好資料再去,但找不到哪位置做

我問過中旅社,有代辦,但貴好多

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

kvin 發表於 23-5-12 17:54
Lm ,我都想知

網上資料都有d亂,有d話要先中國簽證的網站填好資料再去,但找不到哪位置做

但中旅社代辨要唔要預約? 我搵極都搵唔到資料

大宅

魔怪媽媽 發表於 23-5-12 17:57

唔使,紅磡火車站同西九高鐵站中旅社做,我係早兩日於西九中旅社取回鄉咭時問,但就要比貴1000元

翡翠宮

kvin 發表於 23-5-12 23:30
唔使,紅磡火車站同西九高鐵站中旅社做,我係早兩日於西九中旅社取回鄉咭時問,但就要比貴1000元
...

唔該晒 thx

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

kvin 發表於 23-5-12 17:54
Lm ,我都想知

https://www.visaforchina.cn/#/nav/quickSelection?visacenterCode=HKG2&request_locale=en_US&site_alias=HKG2_EN&isAuthentication=N

自己去上面link做, 不過預咗煩到嘔(其實你經其他agent最後都係返呢度處理)
我老闆娘3月中,用咗成粒鐘至填完網上表格,跟住至可以預約去做証,但已預約到幾星期後

等唔切,15/3去中旅,已經話最快11/4取證,我老闆娘煩到出晒煙 (唔知而家情況有冇好轉)

最後,破財搵另一agent攪,幾日攪掂(價錢睇國籍同咩種類visa,老闆娘俾咗$2700)

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

魔怪媽媽 發表於 23-5-12 17:57

你講得啱,網上搵極都無資料。最後我親身去中旅走一轉(陪回鄉證申請人一齊打蛇餅入場),就係為咗問中國簽證資料(攞命啊!)
然後職員叫我去另一間分社(當時我在上環,佢叫我去中環)。你試吓打電話去睇吓打唔打到

中國簽證今日申請個牌,係15/3當日在中環中旅影的
無預約,去到就排,當日要排2小時
attach1/tmp/php2sID5W

attach2/tmp/phpfgxaGx

翡翠宮

Charlotte_mom 發表於 23-5-13 00:21
你講得啱,網上搵極都無資料。最後我親身去中旅走一轉(陪回鄉證申請人一齊打蛇餅入場),就係為咗問中國 ...

請問要帶咩文件? thx

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊