美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇JM可以介紹有醫德手勢好的醫生比我溶透明質酸

2年幾3年前打淚溝位,依家好似消唔哂有D位有,有D位冇,搞到塊面凹凹凸凸咁!我面診左香港心,佢話原先我果個醫生打得太淺層先搞到咁,但佢就唔會幫我溶,要我出去搵醫生溶。我都唔會搵返原先個醫生,驚佢手勢差溶得衰
同埋正常透明質酸會自己消架嘛?點解2.3年仲有
醫生都幾出名既皮膚科醫生,應該不會用假野吧?

象牙宮

Janjanzzz 發表於 23-5-12 20:46
有冇JM可以介紹有醫德手勢好的醫生比我溶透明質酸?

2年幾3年前打淚溝位,依家好似消 ...

A。 正常透明質酸會自己消架嘛?
玻尿酸,是天然存在人體真皮層中的一種物質,主要儲存係皮膚、關節、等組織中。
皮膚注射透明質酸,可以增加皮膚組織的容量,以達到支撐起皮膚、令其平滑和看起來較豐滿的效果。

B。 你打1种或2种透明質酸
打淚溝位 打得太淺層先搞到 塊面凹凹凸凸咁!

若將大分子的玻尿酸打在淺層,則很容易形成塊狀隆起
若將小分子玻尿酸打在深層,則很快就會被人體分解掉。
並不是所有的淚溝,都可以百分之百填平。眼下皮膚已過於鬆弛,或是眼袋過大膨出等,會讓淚溝填補的效果不好,甚至淚溝加重。
https://www.dr-skin.com.tw/health/view/86

如果蘋果肌又同時凹陷及下垂,淚溝會更明顯。自己observe 先。

copy 陳筠華醫生(Dr. Lisa Chan)

1. 如果不停重複注射在同一位置,有可能造成注射位置變形,這時候,可以透過注射溶解酶(Hyaluronidase)溶解過多累積了的透明質酸,幾天後再重新塑形。

2. 不適合接受大量注射透明質酸療程

3. 注射於不同部位也會影響代謝速度, 注射位置在比較活躍的肌肉附近,由於那些位置活躍度較高,代謝亦會比較快,而鼻子、下巴、耳珠這些位置,沒有很多活動肌肉,因此代謝也比較慢,效果維持相對較長。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

禁止訪問

複式洋房

2023年兔年勳章

透明質酸通常自然流失,而且通常係搵返幫你打針個個醫生執手尾

大宅

CaerLon 發表於 23-5-14 01:22
2-3年前都仲未溶哂? JM你打邊個牌子呀? 似係有衰左

好似係J字頭既中分子
假野就應該不會的 醫生都係出名有牌的

子爵府

做多啲熱能機,好快會代謝

大宅

dairyloo 發表於 23-5-21 18:17
做多啲熱能機,好快會代謝

我好少做Facial 請問例如邊D?
(emoji)(emoji)(emoji)

子爵府

Janjanzzz 發表於 23-5-22 06:31
我好少做Facial 請問例如邊D?
(emoji)(emoji)(emoji)

RF ex: BTL

大宅

Janjanzzz 發表於 23-5-12 20:46
有冇JM可以介紹有醫德手勢好的醫生比我溶透明質酸?

2年幾3年前打淚溝位,依家好似消 ...

樓主,請問你溶咗未?搵咗邊個?我都有呢個需要

大宅

3blindmice 發表於 23-8-12 21:59
樓主,請問你溶咗未?搵咗邊個?我都有呢個需要

我未我都諗緊溶唔溶!我見小紅書有人溶左會溶埋自己本身既野搞到淚溝更加笠(emoji)‍(emoji)(emoji)‍(emoji)(emoji)‍(emoji)

大宅

Janjanzzz 發表於 23-8-13 19:01
我未我都諗緊溶唔溶!我見小紅書有人溶左會溶埋自己本身既野搞到淚溝更加 ...

我都有睇到所以好驚,但我個case 唔溶唔得,我其實打得好靚,但之前撞親個頭搞到隻眼瘀晒,啲瘀散咗之後發現隻眼有個黑印,去照mri 佢話啲filler 染咗啲血,如果唔溶個印唔會散,其實溶咗都唔知會唔會散,所以要搵個醫生問下

大宅

3blindmice 發表於 23-8-13 21:19
我都有睇到所以好驚,但我個case 唔溶唔得,我其實打得好靚,但之前撞親個頭搞到隻眼瘀晒,啲瘀散咗之後發 ...

你唔去搵返打得靚果個醫生叫佢溶?佢打得靚應該手勢好~你可以pm我比你打得好的醫生我嗎?我醫生打到我淚溝位脹我先唔敢搵佢溶(emoji)(emoji)

大宅

Janjanzzz 發表於 23-8-13 22:39
你唔去搵返打得靚果個醫生叫佢溶?佢打得靚應該手勢好~你可以pm我比你打得好的醫生我嗎?我醫生打到我淚 ...

唔知點解我pm 唔到你,我而家book 咗幫我打個醫生,同另一個尖沙咀嘅整容科醫生,我會聽完佢兩個意見先決定點做,我到時再update 你

大宅

3blindmice 發表於 23-8-14 09:58
唔知點解我pm 唔到你,我而家book 咗幫我打個醫生,同另一個尖沙咀嘅整容科醫生,我會聽完佢兩個意見先決 ...

好阿如果真係溶記得叫醫生唔好一次溶太多!我見小紅書的人講話少份量溶幾次好過一次過溶多左

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊