自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

我今年24歲懷孕30週,出街既時候成日會有啲吖叔吖嬸用啲好奇怪既眼光望住我,俾我個感覺好唔舒服同埋好尷尬,可能我個樣比人個感覺覺得我未就18歲掛……我想問下你地有冇試過咁?

珍珠宮

回覆樓主:

應該唔算奇怪,因為我反而發現,多左年輕一代想早D生BB,希望早D收身!
我身邊有好幾個二十五六歲嘅妹妹,已經生埋二胎la!而且佢地覺得三十歲先,太遲wo!
同我果代想玩夠先生BB嘅諗法又唔同左!

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

當年有個同齡未婚的新同事,直接問我係咪未婚懷孕

別墅

SabrinaHYW 發表於 23-5-15 03:42
我今年24歲懷孕30週,出街既時候成日會有啲吖叔吖嬸用啲好奇怪既眼光望住我,俾我個感覺好唔舒服同埋好尷尬 ...

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

無問題喎,好多人30歲前都已經有個8歲仔、女!
珍惜 感恩
You got this!!

男爵府

當年19歲大肚
真係勁多人白眼
因為個樣好細個,次次搭lift d人就會望住
去健康院d姑娘都比面色睇

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都係咁上下年紀 生第一胎,唔覺得人地眼望望,可能你自己諗多左姐!
後生 生BB好呀!我而家40,我女都16歲了,兩姊妹咁,自我感覺良好

大宅

早生好啲,遲生真係無力凑。

水晶宮

回覆樓主:

我反而覺得而加好多人遲婚,亦好遲生bb。

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

我以前教書,
有一曰有個家長見到我大肚,
好震驚咁話
「miss xx你有咗!?你咁細個!」
直頭講到我未婚產子咁
但我好proud睇落去好後生就生b,
而家小朋友中學,
同其他家長行埋一齊你就明

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

我今年24歲懷孕30週,出街既時候成日會有啲吖叔吖嬸用啲好奇怪既眼光望住我,俾我個感覺好唔舒服同埋好尷尬 ...

二十幾ok喎,唔係好特別。
可能你個樣似未夠十八呢?

大宅

2024年龍年勳章

回覆樓主:

Congrats 後生生有後生生嘅好

男爵府

有咩所謂
我生左2個 大既都7歲
人地都覺得我好細個 可能我帶口罩 又瘦小

大宅

回覆樓主:

网上話陸永老婆今年32,大女都12啦

子爵府

我30中都仲有呢d目光,有時又有人問我係咪工人姐姐,湊3個幾錢人工,有時又問我做咩咁後生生3個,我呢個年紀好命d仔都讀中學,我d仔先仲係bb黎

侯爵府

如果個樣好細個但都似成咗年, 第一眼驚訝的人多, 跟住心諗而家啲人好後生就生仔喎, 係咁多, 唔會有咩貶義。如果似學生妹就可能諗得負面啲

侯爵府

2024年龍年勳章

24歲懷孕唔算太細喎,20歲或以下就太細個,末必夠成熟去教養BB

男爵府

冇問題喎,我當時23歲大肚,個樣又係細個,可能個肚好似個羅咁大,天氣又熱,啲人成日問我幾時生

子爵府

回覆樓主:

其實有能力早啲生好,恢復得快有力湊,如果中意小朋友唔怕困身。。。高齡先生自己都辛苦,我2x-3x都生過所以知道個分別

珍珠宮

回覆樓主:

我一直都好羡慕好後生就生仔嘅媽咪,孩子大左真係好似兩姐妹或兩姐弟咁,媽咪自我感覺非常良好。

但而家仔大左我又有另一睇法,怕同仔女相差太近,而家d人又咁長命,父母8x歲,仔女都6x歲,自己都係老人,仲要再年老嘅父母,仲未計分分鐘父母可以係9x歲,到時自我照護都難,仲點照護父母。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊