自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大家睇路
attach1/tmp/phparS5vw

子爵府

開心吸收勳章 育兒性格勳章

退款要自己聯絡服務平台

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

push

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

akachanman 發表於 23-5-23 19:43
大家睇路

侯爵府

好媽媽勳章

其實我唔明點樣聯絡服務平台?
有冇成功申請?
可以教吓程序?
[img align=right][/img]

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

我想知點樣申請退款

男爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

我用信用卡, 剛才打去匯豐, 他說幫我提出爭議, 問左訂單資料, 話要等6-8星期, 但轉頭就見到信用卡戶口退左錢
我4月頭落單, 未過60日

Ps 雖然戶口見到退錢,但後來收到email話只是暫時退款
叫我補交資料,要等結果

男爵府

回覆樓主:

我經Alipay 佢話只可等商戶退。。。我4月頭落單。。。

伯爵府

2024年龍年勳章

買過口罩, 係好平

大宅

maggieric 發表於 23-5-24 10:46
我用信用卡, 剛才打去匯豐, 他說幫我提出爭議, 問左訂單資料, 話要等6-8星期, 但轉頭就見到信用卡戶口退左 ...

我啱啱電話 話過咗60日
要自己落分行搞

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

Babetoto 發表於 23-5-24 12:04
我經Alipay 佢話只可等商戶退。。。我4月頭落單。。。

我都係Alipay , 咁即有機會退唔到

男爵府

KWBN 發表於 23-5-24 12:58

我岩岩睇東張先知呢件事, 我都係Alipay 比錢, 睇黎凍過水….以後都係信用卡啦

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

又一間!

子爵府

Wistariatree 發表於 23-5-23 19:54
退款要自己聯絡服務平台

如用中銀信用卡(經AlipayHK除外),訂單日期又係60日內,

login BOC apps聯絡CS,提供下圖screen dump就可以申請退款,中銀要45-90日處理,不過唔成功每單交易收$30手續費,請自行衡量風險

表格link:

https://www.bochk.com/m/tc/creditcard/service/chargeback.html

attach1_sign/tmp/phpANaka5

子爵府

KWBN 發表於 23-5-24 12:58

我睇20price 訂單記錄係Alipay ,但係响Alipay 搵完一輪都唔見交易記錄

後來响wechat 先搵到交易記錄,先可以同信用卡公司申請退款

結論:唔好信20price,要信去支付平台check記錄

子爵府

maychan1114 發表於 23-5-24 20:03
我岩岩睇東張先知呢件事, 我都係Alipay 比錢, 睇黎凍過水….以後都係信用卡啦
...

我睇20price 訂單記錄係Alipay ,但係响Alipay 搵完一輪都唔見交易記錄

後來响wechat 先搵到交易記錄,先可以同信用卡公司申請退款

結論:唔好信20price,要信去支付平台check記錄

禁止訪問

民房

我個張係citi debit card, 打去客服問, 佢話要我報失張卡, 先可以試下申請退款...

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我一月頭買口罩,到2月交貨日先話無貨。好彩再等多一個月支付佬退到款!

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

聽都未聽過

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊