自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

阿女佢地考試早放,我就放工下午反去幫佢地溫書,我按門鐘得阿女開門,見到個工人關埋房門起入面訓覺,我入埋屋都吾知,仲要落雨又吾收衫,我反到來先起身去收!我話邊個按門口你都要出來睇下,同埋有咩理由關埋房門起入面訓覺,留低我兩個女起廳!真係離晒譜架!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Doracy2009 發表於 23-5-31 15:03
阿女佢地考試早放,我就放工下午反去幫佢地溫書,我按門鐘得阿女開門,見到個工人關埋房門起入面訓覺,我入 ...

炒得

侯爵府

Doracy2009 發表於 23-5-31 15:03
阿女佢地考試早放,我就放工下午反去幫佢地溫書,我按門鐘得阿女開門,見到個工人關埋房門起入面訓覺,我入 ...

個工人可以在working hour 瞓覺?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

jimliu713 發表於 23-5-31 15:15

平時瞓開既習慣

放下自在

子爵府

嘩,請佢唻做咩?除非小朋友已經中學,如果唔係無理由就咁留佢地係廳,又由佢地自己開門,衫又唔收

侯爵府

2個女幾大?工人好離譜

侯爵府

唔係半夜湊new born竟然可以中午訓覺,仲要唔睇住啲小朋友,真係要話呀,有咩意外有咩人入屋都唔知,佢係咪傻架

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

咁都得,你同佢好似身份對調左咁。
換人啦

珍珠宮

回覆樓主:

我試過返到嚟見到姐姐同我仔瞓喺我張床,我開房門佢都唔知 之後我都係輕輕話唔好瞓我張床咋

大宅

tung0409 發表於 23-5-31 15:18
2個女幾大?工人好離譜

一個小一,一個小五,我勁嬲,岩岩好嚴肅同佢講左,平時阿女反晒學,我地反晒工,我都隻眼開隻眼閉!今次真係好過份(emoji)

男爵府

回覆樓主:

我都試過好幾次,夜晚8點返到屋企,小朋友就在廳睇電視,工人已經“收工”,入咗房做自己野。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

Doracy2009 發表於 23-5-31 15:22
一個小一,一個小五,我勁嬲,岩岩好嚴肅同佢講左,平時阿女反晒學,我地反晒工,我都隻眼開隻眼閉!今次 ...

原來咁細,如果小朋友開錯門比陌生人點算。

大宅

jimliu713 發表於 23-5-31 15:15

當然吾可以,但平時屋企無人我都隻眼開隻眼閉!今日我女起屋企都甘,我就要出聲話佢

大宅

cecelc 發表於 23-5-31 15:23

咪係囉!我叫佢以後一聽到門鐘響要即刻開門睇清楚,同埋吾可以訓覺要睇住小朋友

大宅

牛年勳章

工人好離譜,工作時間去瞓,可能平時習慣晒

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

嘆過主人

珍珠宮

2024年龍年勳章

Doracy2009 發表於 23-5-31 15:22
一個小一,一個小五,我勁嬲,岩岩好嚴肅同佢講左,平時阿女反晒學,我地反晒工,我都隻眼開隻眼閉!今次 ...
嘩! 兩個仲咁細, 如果開門比壞人入屋就弊...不過你平時要返工, 真係好難避免無下次.
唯有教你兩個小朋友點應對, 工人靠唔住, 請來做乜?!

水晶宮

畀面勳章

cecelc 發表於 23-5-31 15:23

係囉,有人响鐘都仲可以瞓

個工人都幾識嘆
仲完全唔驚小朋友同返阿mum講??大支爺得好緊要,佢唔似工人,似主人

楼主平時寵慣佢?

子爵府

回覆樓主:

請定人replace佢啦,要隻豬有咩用?全屋set cam。

大宅

lastpass 發表於 23-5-31 15:23
我都試過好幾次,夜晚8點返到屋企,小朋友就在廳睇電視,工人已經“收工”,入咗房做自己野。
...

呢啲都超嬲,係咪計較成甘?平時都對佢好好,做多一陣都吾得,又吾係日日,一次半次,仲要係小朋友甘細個

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊