自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

我去顯徑個泳池, 去左兩次, 兩次都係咁, 夜晚返屋企成身痕, 小腿啦背隻啦, 頭啦.......
d 池水其實係咪好多菌......... 但係我個女同我老公又冇事....
之前去過朋友屋企私人果d, 又冇咁...

大事化小, 小事化毛.........

伯爵府

我都試過, 游完水成身痕, 我初頭以為池水污糟走去投訴, 但下次游完又係成身痕, 迫不得已唯有睇皮膚科, 醫生講多數係泳池氯氣攪到皮膚敏感呀, 原來唔係污糟

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

皮膚敏感, 可能關氯氣事
放下自在

男爵府

kmbb519 發表於 23-6-6 17:30
我去顯徑個泳池, 去左兩次, 兩次都係咁, 夜晚返屋企成身痕, 小腿啦背隻啦, 頭啦.......
d 池水其實係咪好多 ...

應該係自己嘅問題
疫情前我有帶小朋友去唔同泳池游水,只有我會皮膚敏感
連本身有濕疹嘅都無事

男爵府

我之前去親公共泳池, 落水唔夠15分鐘就會起晒紅點同痕, 但去私家的就冇事, 我覺得係消毒水問題, 落得太多….

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

有d人係會容易過敏,有d似蚊咬咁

侯爵府

kmbb519 發表於 23-6-6 17:30
d 池水其實係咪好多 ...

康文署泳池水落好多氯氣

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊