自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

問下各位意見: 定期今日到期,如果做6個月,便會在2024年1月2日到期,那便享受不到年尾銀行年結時的高利息。是否做3個月更好?當然,9月的利息是否回落沒有人知。
東亞4.25%(3,6個月)

謝謝大家!

大宅

哇,宜家升咁高,我5日前先3.75%做三個月

水晶宮

我做咗渣X 6個月4.4% 2/1/24到期
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

象牙宮

回覆樓主:

我早幾日做3個月,利息高過6個月!遲下外國話仲有加息,到時再算

男爵府

回覆 bmuimami 的帖子

我問過渣打,新資金佢哋只比馬拉松利息,冇你4.4%咁多。

子爵府

addylai 發表於 23-6-30 13:25
問下各位意見: 定期今日到期,如果做6個月,便會在2024年1月2日到期,那便享受不到年尾銀行年結時的高利息 ...

東亞6個月唔4.05?少過3個月4.25。

男爵府

回覆 aileen3388 的帖子

東亞嗎?我是剛剛開戶的優惠。

大宅

addylai 發表於 23-6-30 13:59

係啊,不過我唔係新客戶,可能新客戶利率先咁高

侯爵府

2023年兔年勳章

今日做3個月/6個月/9個月/12個月,到期日係3/10/2023、2/1/2024、2/4/2024、2/6/2024

如果預期利息不會再升多過現時,揀最長期;當然視乎你手上還有幾多份定期及流動資金而定。
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

水晶宮

addylai 發表於 23-6-30 13:57

我問過渣打,新資金佢哋只比馬拉松利息,冇你4.4%咁多。 ...

用手機app做咋,我唔去銀行嘅,亦都盡量唔同RM接觸
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

男爵府

回覆 3333 的帖子

我也不明白。見到其他post ,中銀都可以去到4.9%(自己今日問要2M以上也只有4.3%)

男爵府

RM 通常sell 你買存錢保儉

珍珠宮

環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

3個月。

子爵府

addylai 發表於 23-6-30 14:25

水晶宮

addylai 發表於 23-6-30 14:25

無錯。
所以避得就避!

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

addylai 發表於 23-6-30 13:25
問下各位意見: 定期今日到期,如果做6個月,便會在2024年1月2日到期,那便享受不到年尾銀行年結時的高利息 ...

我都諗緊做幾多個月好?

複式洋房

回覆樓主:

我昨天做了永隆九個月4.6%,利息一定係6月尾同12月尾高,你個case做3個月可能仲好。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

如果唔係話新資金先高息會做3個月

水晶宮

addylai 發表於 23-6-30 13:59

佢網上show嗰個息率係咪同實際唔同架?

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我做半年

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊