自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

上星期六晚, 當我朋友同佢個仔(4歲)去完vv再瞓的時候, 佢地三口子玩完一陣之後, 佢個仔都醒晒, 之後, 佢突然指住一方, 笑笑口咁話: 咦! xx呀(一個帶眼鏡的女同學仔)

我朋友問佢: 咩xx呀?? 點會見到xx呀??
跟住佢個仔就話: 係呀! 不過佢走左喇!
朋友: 你見到xx咩?
仔: 好似係呀! 又好似唔係!
朋友: 佢帶眼鏡架?
仔: 係呀! 係咁架, (之後又用兩隻手指合埋, 然後分劃左一個長的鵝蛋型)
仔: 不過佢係白色架, 好以無油顏色咁架!!

我朋友問的時候, 由頭到尾都唔敢望去佢個仔指果面, 問左佢個仔幾句之後, 佢就叫佢個仔快d瞓, 然後就自己不斷念經! (佢老公在發生前, 已經瞓著左!)

到第二日, 我朋友再問番佢個仔, 佢個仔講嘅野同擒晚差唔多, 仲帶佢地入房, 指被佢地睇個小朋友在那裡出現 (在衣櫃門上的玻璃面), 所以我朋友好驚, 但佢老公又話睇定d先, 因為佢話小朋友見到呢d野都係有機會, 睇下仲會唔會發生第二次先喎, 仲話"佢"未必有惡意咁話!

但我朋友真係好驚, 可以點做呢???

伯爵府

可能路過啫,睇定d先啦

珍珠宮

好媽媽勳章

可能佢發夢啫, 同埋個同學仔係咪健在先?
我個仔幾歲時, 都試個話見到個姐姐坐係衣櫃頂, 仲指比我睇, 我當時都好驚, 不過, 無再發生, 咁我地都無為意lu~

大宅

好媽媽勳章

自己無做咩壤事, 唔駛驚, 可能真係路過.

洋房

捷豬2008年2月1日出世,重3.39kg,係媽咪心肝寶貝!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

但佢又話係個同學仔嘅? 個同學仔係咪日日都見架, 定係........

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

可能佢發夢啫
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 newbiee 於 09-6-15 16:50 發表
我個仔幾歲時, 都試個話見到個姐姐坐係衣櫃頂, 仲指比我睇, 我當時都好驚, 不過, 無再發生, 咁我地都無為意lu~ ...

仲恐怖

複式洋房

我朋友話佢個仔一定唔係發夢, 因為佢去完vv, 佢地三個仲玩左一陣先瞓, 而佢見完呢個...之後, 我朋友仲要"暗"佢個仔一輪佢先瞓返!

佢以為係嗰個同學仔仲健在, 不過我朋友話佢個仔以為係佢同學仔, 可能係因為"嗰個"同佢個同學仔都係帶眼鏡!

原帖由 newbiee 於 09-6-15 16:50 發表
我個仔幾歲時, 都試個話見到個姐姐坐係衣櫃頂, 仲指比我睇, 我當時都好驚, 不過, 無再發生, 咁我地都無為意lu~ ...

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 Cloudy007 於 09-6-15 17:03 發表
我朋友話佢個仔一定唔係發夢, 因為佢去完vv, 佢地三個仲玩左一陣先瞓, 而佢見完呢個...之後, 我朋友仲要"暗"佢個仔一輪佢先瞓返!

佢以為係嗰個同學仔仲健在, 不過我朋友話佢個仔以為係佢同學仔, 可能係因為"嗰個" ...

啊! 明白, 可能係小朋友認錯左.
我仔仔個次, 我都驚左一輪架, 成日偷望個衣櫃頂.......
不過, 我同自己講間屋住開都無事, 又無害人, 唔使驚嘅.

複式洋房

咁又係, 但我朋友真係好驚, 好驚佢個仔會有事.....

原帖由 newbiee 於 09-6-15 17:13 發表

啊! 明白, 可能係小朋友認錯左.
我仔仔個次, 我都驚左一輪架, 成日偷望個衣櫃頂.......
不過, 我同自己講間屋住開都無事, 又無害人, 唔使驚嘅. ...

子爵府

畀面勳章

如果驚既話可以去紙扎鋪查日腳,佢會教你點做架啦,做左就會安心d,放心無事!再唔係既話去黃大仙或其他買個開光既物件戴.
希望可以幫到你朋友!

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

嘩, 好驚wor

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章

你的人格如何,你的人生亦必如何!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

男爵府

好媽媽勳章

我地岩岩搬入時, 有晚老公返左工, 我洗緊碗, 阿仔望住下面遊樂場話d小朋友好嘈, 我地住1x樓, 我望落去一個人都無.......

禁止訪問

男爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

首頁

尾頁

跳至