自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

最近多咗喺外國網站或者Amazon網購,發現原來呢幾個牌子嘅袋可以咁平嘅!我諗至少平香港一半!尤其係Coach,幾百蚊就有個大袋!仲平過求其喺無印買嘅袋!
其實宜家女士們手袋係最興係咩牌子咖?

珊瑚宮

我淨係知道呢幾個我都唔鍾意

珍珠宮

chuiyeebird 發表於 23-7-28 09:07
我淨係知道呢幾個我都唔鍾意

MK and C 我唔 like, K 平時用也可以

珍珠宮

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我鍾意Kate Spade,啲款冇Coach同MK咁老土,又唔貴。日常用非常好。

珊瑚宮

小星星1 發表於 23-7-28 09:15
MK and C 我唔 like, K 平時用也可以

咁呢三個品牌 K係最好,以前我都有一個

伯爵府

CraftHoIic 發表於 23-7-28 08:23
最近多咗喺外國網站或者Amazon網購,發現原來呢幾個牌子嘅袋可以咁平嘅!我諗至少平香港一半!尤其係Coach ...

Kate ok, 另外兩個牌子好土

男爵府

Kate Spade啲款唔錯架, 有型/CUTE/斯文款, 平平地, 送俾後生女日常用幾好既選擇!

男爵府

回覆樓主:

Kate spades 唔錯,但common,出街經常撞袋
Coach D款好大媽
MK 就真係好mk

水晶宮

而家coach出既款好左好多,我比較like。 KS比較後生,我唔岩。 MK就真係mk左d

hkgra    發表於 23-7-28 10:11

琥珀宮

Sweetkiki 發表於 23-7-28 10:07
Kate spades 唔錯,但common,出街經常撞袋
Coach D款好大媽
MK 就真係好mk

Coach真係好襟用

子爵府

最近多咗喺外國網站或者Amazon網購,發現原來呢幾個牌子嘅袋可以咁平嘅!我諗至少平香港一半!尤其係Coach ...

呢啲牌子我只會去專門店買,驚太多假貨。

珍珠宮

回覆樓主:

比較鍾意Tory Burch,跟住kate spade

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

無買好耐,最近有人送咗個比我,間中用吓 ~

公爵府

baby_yee 發表於 23-7-28 10:09
而家coach出既款好左好多,我比較like。 KS比較後生,我唔岩。 MK就真係mk左d
...

識貨,以前 coach 啲款真係out out 哋 ,近呢一年好咗好多, 同埋專門店款比 outlet 款個 design 會靚啲。coach 同 Kate spade 係同一間廠但走唔同路線,佢哋袋嘅用料同間隔都好似。

MK 真係好MK,Tory burch 我麻麻哋個Logo, 反而貪得意有買老佛爺袋

公爵府

我買呢啲牌子嘅袋,通常係同加拿大代購買,佢哋會喺 outlet 或專門店即場開 live(店長係批准代購開 live),價錢比香港平好多,例如 coach 一個斜孭手挽袋 (willow 24),香港專門店賣$3950,我$1100 就買到~

別墅

adrianada 發表於 23-7-28 10:22
呢啲牌子我只會去專門店買,驚太多假貨。

係美國同加拿大嘅官方網頁,應該冇假貨問題

已刪除用户

水晶宮

coach, Kate spade, MK, 我會咁排, 呢d 係小資女最愛用既包包牌子, 不過呢幾年已經漸out, coach 還好少少, 款式有更新, mk就....
如果要再好D, 我會揀Furla, Tory Burch, D 質料靚D尤其係 Furla
如果係要意大利性價比高品牌, Coccinelle 就真係低調中既靚皮品牌, 全手工做, 款比較靚同堅抵用
另外法國既Polene 都係純手工做既皮手袋, 值得入手

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

mymarigold 發表於 23-7-28 10:45
我買呢啲牌子嘅袋,通常係同加拿大代購買,佢哋會喺 outlet 或專門店即場開 live(店長係批准代購開 live) ...

成日驚啲代購係唔係真既

別墅

其實咩牌子都總有老土嘅款,我比較鍾意女仔(老婆)用粉色系,而呢三個牌子嘅粉色系嘅款我覺得都係差唔多樣,可能係我男人嘅觀察力冇咁敏感?睇唔出啲細節?
我自己本身用過好幾個coach嘅男裝皮袋,貪佢望落成熟 professional但實情又好平價,我買嘅都係outlet款,其實我覺得佢唔係太襟用,同埋設計上每款都總係有少少不足,但又感覺上呢個牌子好似比另外兩個高一級?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊