懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB做咗nifty pro,結果一切正常,照結構發現頸皮都係厚,有6-7mm, 好擔心!醫生話排除唐氏外,其實有其他因素會頸皮厚,例如基因、淋巴和遺傳等原因,現時只有觀察住先,無野可以做到….請問有無人有類似經驗可以分享下??

複式洋房

回覆 tracykayau 的帖子

你個醫生話冇嘢做到?呢個係政府定私家?其實下一步應該係抽羊水Check晶片,一定有嘢做,唔會冇嘢做,等所有報告出到嚟真係冇嘢先可以觀察住,唔係而家呢一刻(只觀察住)

男爵府

我bb頸皮一直keep住4點幾接近5,到照結構都係有啲厚,喺政府oscar T18高危,但做T21正常,無做抽絨毛同抽羊水,bb出世後暫無特別問題

洋房

Nifty pro正常,B頸皮厚並唔代表會有問題。我去睇醫生時醫生話度頸皮其實唔系好準確,以NIPT結果為主。唔使太擔心

複式洋房

回覆 varievarie 的帖子

請問你個時照結構醫生有無話問題嗎?我剛剛初步check唉5mm。。覺得好不樂觀。。唔知應該點行落去。。

男爵府

crystal902002 發表於 24-1-19 00:10
回覆 varievarie 的帖子

請問你個時照結構醫生有無話問題嗎?我剛剛初步check唉5mm。。覺得好不樂觀。。唔 ...

o係政府做OSCAR,發現頸皮厚,之後一直政府keep住照早期結構monitor住,BB除o左頸皮厚同13-14week有d水腫外,無特別異常情況發現到,同時21week都去o左私家做結構,除o左頸皮厚無其他異常情況

可以做o左t21先

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊