自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

第一次喺dexxxxx外賣平台叫外賣,之前用開foodxxxx叫外賣,因為住元朗屋村諗住試吓dexxxx平台因為佢有啲商舖喺foodxxx字頭嗰間冇得叫,第一次叫就中咗伏,見到外賣需要30至45分鐘,下單後一直等待,大約30分鐘見到平台有訊息顯示外賣員已取訂單,5分鐘後見到訊息顯示外賣員在附近,諗住就快有得食一直喺度等電話,大概等多8分鐘,賬單已完成。外賣員已離開。即是諗住打電話俾dexxx了解,沒有電話可以直接致電只電話訊息,直接對話,我話外賣員一路都冇致電可否叫佢直接現在致電給我送回我外賣,佢嘅回答真係好好笑佢話外賣員已經致電俾我,同埋佢已經離開,我話我真係冇接過電話,話我可以俾個通話記錄你公司睇,佢話唔能夠確定外賣員有冇致電給你,所以今次嘅服務不能退款,叫我用email聯絡,跟住好嬲等咗差不多一個鐘嘅外賣冇送來,仲要俾人收錢。一肚火咁去行去外賣,等外賣期間即時send email投訴。得來嘅答覆,所謂已翻查車手發送訊息:抵達時間,客人打唔到俾你,等待10分鐘準備離開,所以無法任何賠償,至於無法收到外賣員電話,呢個可能是因為你嘅電訊商將我們嘅號碼列為廣告電話,仲要建議我聯繫電訊商將電話加入班名單內,確保我們嘅來電不會被阻擋。我都同咗佢公司投訴,我都可以俾你翻查我電話,我都唔知佢send咗俾9個,同埋我一路都冇接過電話,仲有我日日都收到廣告電話。
係呢個平台叫外賣完全冇保障囉,有佢講冇人講,超委屈啊,如果係咁冇保障,外賣員次次都話打電話打唔到比客人咪可以照收錢。簡直就係騙案,係咪淨係得我一個苦主,定係外賣員嘅問題?

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章

joeytangtang 發表於 23-8-12 03:29
第一次喺dexxxxx外賣平台叫外賣,之前用開foodxxxx叫外賣,因為住元朗屋村諗住試吓dexxxx平台因為佢有啲商 ...

外賣員聯絡咗你9次?9次你都無接電話?

水晶宮

其實車手聯絡唔到客人, 都要送上門影單位門牌喎
咁有冇上門搵過你先

不過前提係你地址要寫清楚
使人可以憑文字到達目的地

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 Ritzmary 的帖子

取消

伯爵府

Ritzmary 發表於 23-8-12 03:34
外賣員聯絡咗你9次?9次你都無接電話?

佢話可能比電訊商block咗電話
不過我平時收車手電話係用自己私人手電

男爵府

我都試過dexxxxroo d 衰嘢,等咗多過2hr,我要出街想cancel…佢話唔得,跟住放咗喺security 度當送咗。

複式洋房

回覆 Candy_CHUNG_LAU 的帖子

之前就係屋企人用個Dexxxx,所以諗住試吓呢一個平台餐廳嘅外賣,但係車手會打電話嚟喎,因為可能我哋住村屋,所以個地址都係寫住停車場,我問咗屋企人佢都話會唔會係個車手問題

複式洋房

回覆 annie133 的帖子

真係沒有用電訊拒絕接收電話,只係一路喺度等見到點解仲未到,仲諗住有得食嘢,所以先覺得奇怪但係見到訊息又話車手已經走咗

複式洋房

回覆 canteen31 的帖子

只係覺得好委屈,仲要係投訴無門,佢嗰間公司回答簡直就係牽強,輸打贏要,超無奈仲要等咗咁耐冇得食,俾人屈一路都冇接過通知,跟住就話通知咗我

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我試過用外賣自取,付款時用支付寶優惠碼,點知即時扣數但又取消訂單。好難先聯絡到佢地,話要等支付寶退錢,等咗都差不多一星期都未收到,又追佢地(我已忍唔住鬧)第日先退返。呢間真唔掂,熊貓未試過咁。

男爵府

joeytangtang 發表於 23-8-12 18:45

只係覺得好委屈,仲要係投訴無門,佢嗰間公司回答簡直就係牽強,輸打贏要,超無奈 ...

係呀,咁做生意發,快d執咗佢啦

大宅

呢間太多負面分享,只敢用熊貓

伯爵府

joeytangtang 發表於 23-8-12 18:39

之前就係屋企人用個Dexxxx,所以諗住試吓呢一個平台餐廳嘅外賣,但係車手會打 ...

村屋地址,寫停車場。可能佢放左係停車場

水晶宮

annie133 發表於 23-8-12 16:21
佢話可能比電訊商block咗電話
不過我平時收車手電話係用自己私人手電

仲要電話係3字頭,我如果 唔係叫左外賣都唔會接
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

水晶宮

joeytangtang 發表於 23-8-12 18:39

之前就係屋企人用個Dexxxx,所以諗住試吓呢一個平台餐廳嘅外賣,但係車手會打 ...

車手去到停車場,會唔會以為係玩野,所以走人呢
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

複式洋房

回覆 fayema 的帖子

同屋企人講咗呢個問題,佢話我之前都試過叫,但係個車手真係會打電話嚟㗎喎,因為我哋個地址寫住停車場,之前叫過呢個Dexxx平台都冇問題,地址亦是一樣,但我俾佢睇我最搞笑就係我真係冇接過來電,亦冇blog過任何電訊商。佢話咁搞笑地,投訴佢公司真係冇攞到外賣應該可以退返錢個喎,我話係呀最慘佢輸打贏要佢話佢有通知過我囉,超委屈,佢話下次佢都唔會再用依個平台叫外賣,用返Fooxxxx收好似穩陣啲

複式洋房

回覆 kcpak 的帖子

最慘就係叫咗外賣一路喺度等待,等待接電話。諗住有得食點知見到個訊息車手離開

複式洋房

回覆 fayema 的帖子

係呀,經過今次嘅教訓真係下次都唔會再用,佢個平台叫外賣,都係用返fooxxxx穩陣啲,最慘就係等咗咁耐冇得食,仲要俾人屈無接電話,見到車手離開的訊息,諗住即刻通知外賣平台,叫車手打返俾我想解決問題要返個外賣,點知佢話唔可以,真係無語

複式洋房

回覆 mlcbb 的帖子

我相信好多村屋都會打停車場囉,因為村屋嗰啲地址門牌不是跟Number,個個都會喺停車場度攞外賣,之前叫開fooxxxxx,或者其他外賣佢都會喺嗰個位置交收,同埋我相信如果人哋有心叫外賣喺平台已經俾咗錢唔會咁樣特登玩嘢

複式洋房

係呀,所以喺呢個平台諗住分享俾大家,其實佢間公司係咪用呢個手法賺錢?有冇其他人都一樣

首頁

尾頁

跳至