自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

看了6次,我己50歲,今天問脊醫說要以年份治療,已每天拉筋,不知是否可徹底治療,之後每個月保養一次

腰頸也有問題,加五十肩富貴包(好了七成)

民房

千萬不要去紐約脊醫,黑店。我家人腰痛,去了將軍澳紐約脊醫。sales sell 了一個4萬多元的療程,40次。

我家人用6次後無效果,後來做手術留院。我打電話去紐約脊醫投訴,鬧佢,因為脊醫管理局專業守則寫清楚最多至可sell十次療程,點解你地咁無醫德,呃老人家錢!

sales驚到立即全數賠款!脊醫不是medical doctor,香港難有法例可管,大家要小心!消費者委員會已收到好多投訴,被騙的錢難追討。

脊醫管理局專業守則
https://www.chiro-council.org.hk ... ractice_Jan_2017%20(Chin).pdf

珍珠宮

creampenpen 發表於 24-1-30 19:01
千萬不要去紐約脊醫,黑店。我家人腰痛,去了將軍澳紐約脊醫。sales sell 了一個4萬多元的療程,40次。

我 ...

好多謝你的資訊,我也買了package,不是紐約,但覺得好了点又不是太好,之後冇去做了,改番做physio但太貴,無做了

伯爵府

回覆 healthymimi 的帖子

唔係好明你意思,即是你好返七成? 因為我都有 去看過脊醫,但冇好過

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊