自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

10幾年前上過深圳整之後一路都冇去整過,一直係香港整。有時睇岩D款叫甲師整,就話呢個款要好耐,只可以簡單D,佢哋盡量要一個鐘攪掂
上星期六上左深圳整,手腳一齊整,整左3粒鐘差唔多,乜款都整,還原度仲好高。價錢同我係香港整差唔多,不過代於係貴賓。攪到我最後買咗個plan

香港D服務幾時先可以進步

侯爵府

回覆樓主:

我遇過幾次都係啲年青一輩好冇耐性;唔知其他係咪咁

男爵府

gilgilgilgil 發表於 23-8-29 16:21

深圳?

複式洋房

gilgilgilgil 發表於 23-8-29 16:21
係邊度嘅?開名?

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

冇乜可能。。。 香港啲服務就算淪落到冇左份工要渣兜都係唔會改。以前啲人就賴劉德華搞到多奧客,但而家唔係奧客都係奧客般待遇,幫襯好似係應份咁,仲想要服務?

洋房

依家香港服務性行業嗰啲人嘅態度真係好差,都唔知係咪大把工等住佢地做,一d 都唔憂做, 不過有機會疫情期間好多人轉左行,依家請唔到人做嘢

子爵府

有冇相睇吓
我都想整

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我喺香港用咗好多年嘅甲師,都唔使我買package,因為以前我試過一間大型連鎖店買package 之後佢一夜倒閉,好激氣!

男爵府

bestgood 發表於 23-8-29 16:19
10幾年前上過深圳整之後一路都冇去整過,一直係香港整。有時睇岩D款叫甲師整,就話呢個款要好耐,只可以簡 ...

Show 你既甲黎睇下

別墅

係大6可以試下男師傅,佢哋做得又快又靚

珍珠宮

lovemisha 發表於 23-8-29 17:42
冇乜可能。。。 香港啲服務就算淪落到冇左份工要渣兜都係唔會改。以前啲人就賴劉德華搞到多奧客,但而家唔 ...

講真,而家就連去超市,都可以話唔會同收銀或者職員有交流,只要你要同佢講一句嘢,都好有機會受氣。
有日去買小食,難得有個阿姐吹下水,話自己做1日做10幾個鐘。我仲讚佢咁你而家都好開心好樂觀呀。唔似有啲人做到炆。
另一個case,上環間KFC,望落去有3-4人系前枱整餐,包括經理。但系成間KFC,坐滿人,又有外賣等。之後有人唔知系咪拎錯餐,咁就同個客鬧咗幾句。但係我又有啲鄧經理慘。佢真係唔停手咁做,啲餐廳而家話就話轉晒網上落單,借啲意減人手做野,唔做到發火就奇。

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 rex13 的帖子

我都會體諒佢地 所以可以自己做既自己黎

子爵府

麟媽媽 發表於 23-8-29 22:58
我喺香港用咗好多年嘅甲師,都唔使我買package,因為以前我試過一間大型連鎖店買package 之後佢一夜倒閉, ...

係咪卓x,悅滆慌?佢哋啲「刀手」真係好搵過高官、專科醫生

伯爵府

bestgood 發表於 23-8-29 16:19
10幾年前上過深圳整之後一路都冇去整過,一直係香港整。有時睇岩D款叫甲師整,就話呢個款要好耐,只可以簡 ...

如果差唔多價錢又唔會上去整,我聽平香港好多?你整手腳幾錢?

男爵府

rex13 發表於 23-8-30 00:14
講真,而家就連去超市,都可以話唔會同收銀或者職員有交流,只要你要同佢講一句嘢,都好有機會受氣。
有日 ...

我覺得萬寧啲員工都好有禮貌同耐性,我成日去買嘢有時要用分換錢,佢哋都唔會不耐咁協助我或怕我攪得耐。所以我幾中意去萬寧嘅。

珍珠宮

annie133 發表於 23-8-30 04:56
如果差唔多價錢又唔會上去整,我聽平香港好多?你整手腳幾錢?

我呢半年都個個月去深圳整甲
不過我個間係貴過香港整
但我整完一次都買左 plan
因為真係整得好過香港好多

伯爵府

168138 發表於 23-8-30 08:37
我覺得萬寧啲員工都好有禮貌同耐性,我成日去買嘢有時要用分換錢,佢哋都唔會不耐咁協助我或怕我攪得耐。 ...

我係在香港中高消費服務都幾好,係中低消費個D,尤其請唔夠人,我寧願手機落單全自助

珍珠宮

teresayan07 發表於 23-8-30 08:42
我呢半年都個個月去深圳整甲
不過我個間係貴過香港整
但我整完一次都買左 plan

深圳無論按摩,飲食,整甲,要服務好,環境正,消費唔會比香港平,有啲仲貴啲,不過都值得既,貴賓待遇,用完服務會心情愉快

珍珠宮

crazypaper 發表於 23-8-30 10:46
深圳無論按摩,飲食,整甲,要服務好,環境正,消費唔會比香港平,有啲仲貴啲,不過都值得既,貴賓待遇, ...

係囉.. 所以我唔明點解深圳一定要平?
人地質素好過香港好多 貴都值喎

複式洋房

michellelaam128 發表於 23-8-29 23:36
係大6可以試下男師傅,佢哋做得又快又靚

未試過

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊