自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

夜晚兩姐弟又打交,阿女好大力用手打個細佬肚仔,我都聽到啵一聲,個仔無喊,我問個仔肚仔有無痛有無唔舒服,佢話無,打到肚仔同頭個D我真係好驚,

平時上網睇個D打到腸爆裂,內出血個D,攪到我好驚個女D無情力打傷細佬唔知

會唔會有事,要唔要去醫院睇醫生買個安心

[url=http://lilypie.com][img]

公爵府

留意住小朋友嘅反應,真係擔心嘅就帶去私家醫院檢查下

by the way打交兩個都唔啱,要好好教導兩姐弟,唔准再出手

已刪除用户

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

回覆樓主:

私家24小時門診
仔女幾大?要好好同佢哋頃計點解打架

別墅

onon1022 發表於 23-9-18 03:04
夜晚兩姐弟又打交,阿女好大力用手打個細佬肚仔,我都聽到啵一聲,個仔無喊,我問個仔肚仔有無痛有無唔舒服 ...

小朋友力度有限,放心啦唔會有事

男爵府

去私家睇睇釋除疑慮 吾係你食吾安坐唔落 好明你

子爵府

好媽媽勳章

回覆 wasabikingdom 的帖子

阿女15歲,阿仔8歲,成日走去攪個家姐,家姐講左幾次唔聽就會郁手,變左打交,講左好多次唔好打交,情況係有改善,但最閉係一係唔郁手,郁手就唔就力打

[url=http://lilypie.com][img]

男爵府

回覆樓主:

有時骨裂未必會知,不過政府唔知會唔會肯幫你仔細睇。亦未必相信家姐會打咁重手

大宅

onon1022 發表於 23-9-18 05:01
回覆 wasabikingdom 的帖子

阿女15歲,阿仔8歲,成日走去攪個家姐,家姐講左幾次唔聽就會郁手,變左打交, ...

15歲已經可以係大人既力度,8歲嗰個只係小朋友既承受能力,如果家姐出盡力,都可以好傷。而你又聽到聲,穩陣d睇下好

別墅

夜晚兩姐弟又打交,阿女好大力用手打個細佬肚仔,我都聽到啵一聲,個仔無喊,我問個仔肚仔有無痛有無唔舒服 ...

冇事

珍珠宮

如果有事, 即刻已有唔舒服了, 應該冇事嘅, 但都密切留意情況。

子爵府

吾放心就帶小朋友去睇下啦,但系照你咁講,呢個情況已經吾系第一次發生,好多jm叫要教小朋友吾好打架,其實有冇諗過最應該做系防止仔仔去攪囡囡,而吾系淨係識得叫吾好打。因為最大問題系仔仔,如果處理得吾好,吾但止仔仔受傷,對囡囡來講都系傷害,佢仲要青春期,如果覺得屋企都吾系一個安全可以靜靜的地方,佢好可能會離家出走。

男爵府

去睇吓查吓安心啲 有時你睇唔到距入面有冇受傷

男爵府

mimi199188 發表於 23-9-18 07:43
吾放心就帶小朋友去睇下啦,但系照你咁講,呢個情況已經吾系第一次發生,好多jm叫要教小朋友吾好打架,其實 ...

如果係15歲咁樣打個8歲,其實係應該嚴厲斥責個15歲嘅,擔心佢離家出走威脅?好呀,咁自己唔識教報警拉佢去女童院慢慢教。我有個朋友個仔女都係咁樣,打交打得勁,講到明咁樣打,一定絕不手軟報警。

洋蔥頭媽咪    發表於 23-9-18 08:16

水晶宮

sogreen 發表於 23-9-18 07:56
如果係15歲咁樣打個8歲,其實係應該嚴厲斥責個15歲嘅,擔心佢離家出走威脅?好呀,咁自己唔識教報警拉佢去 ...

同意。可能大那個都有心理問題。

我曾識人個大女,未有弟弟前,好乖,讀書好好。到有細仔出生,轉晒重男輕女!搞到個女心理問題,好討厭弟弟,跟住就反叛,成績差晒,學壞晒!所以父母真係要重視個大女,極可能心理問題才做出咁嘅行為。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

叫阿仔唔好搞慶家姐啦!15 歲力唔細!
留意住阿仔!

侯爵府

15歲打8歲 又係幾擔心既。但小朋友冇話痛冇喊,就睇住先。

公爵府

2024年龍年勳章

如果爆內藏,, 內出血, 個人已經暈咗啦~
睇你係偏心個仔多~

公爵府

BK Milk勳章

Astra00 發表於 23-9-18 07:59
同意。可能大那個都有心理問題。

我曾識人個大女,未有弟弟前,好乖,讀書好好。到有細仔出生,轉晒重男 ...

點解唔鬧個細佬先?佢唔成日攪家姐就唔會比人打啦!樓主講左再成日攪先打唔係一黎就打woo,唔好成日乜都唔好就賴哂個大啦!

象牙宮

fong2005 發表於 23-9-18 04:10
急症室睇醫生起碼排x個鐘
宜家已經零晨四點
你由宜家起去排起碼聽日下午至黃昏先有得睇
朋友上星期入屯門急症室,竟然無人唔洗等,
可以上網睇急症等候情況。

首頁

尾頁

跳至