自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

如題,奶奶個爐壞左,咁C6話佢去買佢攪掂,然後比晒全數,約左話今日安裝,個師父3點幾whatsApp佢話黎近,結果無影,最後所有whatsApp 都係單√,然後無頭像,佢先發現比人呃左

而家要急買個電熱水爐,唔係老人家一直沖凍水涼唔好,請問有無介紹

[url=http://lilypie.com][img]

子爵府

好媽媽勳章

煩到死,我話上實惠買,佢話安裝貴唔想

[url=http://lilypie.com][img]

公爵府

onon1022 發表於 23-9-25 23:49
如題,奶奶個爐壞左,咁C6話佢去買佢攪掂,然後比晒全數,約左話今日安裝,個師父3點幾whatsApp佢話黎近, ...

係人都知佢返大型電器舖買啦點會去實惠買電熱水爐呀

男爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

衰過1次,因小失大!去豐澤,百老匯,蘇寧,Aeon 或者旺角BBE 門市..... 等等買啦!

男爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

電熱水爐哩d電器,如果安裝不當,會爆炸架!你老公真大膽,搵埋d 毫無保障嘅渠道購買,當買個教訓。

珍珠宮

畀面勳章

既然都被人呃過,就先求穩陣再談價錢。正常都系揀大型連鎖店大公司,例如4樓所說的幾間

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

通常買熱水爐牌子,賣的會約返代理來安裝。收錢亦公道。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

直接去中電客戶服務中心買,應該就最穩陣,電熱水爐亂咁安裝錯咗會爆炸,唔好貪平,因小失大

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

住邊區呀!其實有d舊區細舖都老字號(唔係大公司) 好有交帶又知你急用盡快安排比客
珍惜 感恩
You got this!!

象牙宮

parrotking 發表於 23-9-26 00:02
電熱水爐哩d電器,如果安裝不當,會爆炸架!你老公真大膽,搵埋d 毫無保障嘅渠道購買,當買個教訓。
...
上次有個電死,原來好多,
呢d錢唔好慳。

https://www.hk01.com/%E6%95%B8%E7%A2%BC%E7%94%9F%E6%B4%BB/825245/%E9%9B%BB%E7%86%B1%E6%B0%B4%E7%88%90%E7%96%91%E6%BC%8F%E9%9B%BB%E8%87%B4%E6%AD%BB-%E6%B6%88%E5%A7%94%E6%9C%836%E5%A4%A7%E5%AE%89%E5%85%A8%E8%B2%BC%E5%A3%AB-%E4%BD%BF%E7%94%A8%E4%B8%8D%E7%95%B6%E6%81%90%E9%87%80%E7%88%86%E7%82%B8

https://www.hk01.com/%E7%86%B1%E7%88%86%E8%A9%B1%E9%A1%8C/745477/%E6%98%9F-%E5%A5%AA%E5%91%BD%E7%86%B1%E6%B0%B4%E7%88%90-%E9%9B%BB%E6%AD%BB%E4%B8%80%E5%AE%B6%E4%B8%89%E5%8F%A3-%E8%AA%BF%E6%9F%A5%E6%8F%AD%E5%AE%89%E8%A3%9D%E5%87%BA%E9%8C%AF%E4%BA%82%E7%94%A8%E6%8F%92%E9%A0%AD%E8%AE%8A%E5%A4%A7%E6%BC%8F%E9%9B%BB

男爵府

回覆樓主:

網店?無門市?

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

如題,奶奶個爐壞左,咁C6話佢去買佢攪掂,然後比晒全數,約左話今日安裝,個師父3點幾whatsApp佢話黎近,結果無影,最後所有whatsApp 都係單√,然後無頭像,佢先發現比人呃左

而家要急買個電熱水爐,唔係老人家一直沖凍水涼唔好,請問有無介紹

中電 (包標準安裝)

https://www.clpdomeo.com/zh/shopping/product-categories/home-appliances/shower-storage-type-electrical-water-heater

珍珠宮

昨天先有煤氣公司上門檢查煮食爐,佢哋做緊promote,到十月二十幾,應該都會幾穩陣….

水晶宮

2024年龍年勳章

如題,奶奶個爐壞左,咁C6話佢去買佢攪掂,然後比晒全數,約左話今日安裝,個師父3點幾whatsApp佢話黎近, ...

最好買返同款,因為你地唔清楚樓宇電壓(三相電),你老公之前搵邊度買爐?
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

onon1022 發表於 23-9-25 23:50
煩到死,我話上實惠買,佢話安裝貴唔想

而家比人呃左,又要買過,一來一回咪重貴。

侯爵府

hfl2000 發表於 23-9-26 00:20
直接去中電客戶服務中心買,應該就最穩陣,電熱水爐亂咁安裝錯咗會爆炸,唔好貪平,因小失大
...
同你做法一樣

大宅

回覆樓主:

我響中電度買, 買連裝,雖然收費貴,但起碼師父準時到

男爵府

2018復活節勳章

係邊度買,開名

子爵府

回覆 onon1022 的帖子

其實怎樣被騙呢?我剛要換熱水爐,但因為上手不用煤氣公司的爐,檢查過我以後也不可用煤氣公司的爐,只能買其他牌子,比較麻煩。我在網上店舖買的,代理商師傅上來裝好才付錢。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊