自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

今日港隊有唔少項目參加比賽。我又喺官網度新發現,點樣睇到港隊係賽事日參加左咩項目

今日嘅重頭戲,當然係歷史性,入咗亞運男子足球4強嘅港隊,將於18:00係四強比賽對日本啦,雖然我哋牌面上係下方,但係既然創造咗一個歷史,努力去嘗試創造下一個啦,支持香港隊

另一個好值得留意係壁球嘅三項半決賽賽事。冇錯呀,係全部三個項目嘅半決賽!
港隊已經全部有獎牌落袋,不過咩色就要睇吓呢三項比賽。
混合雙打半決賽,男女子單打半決賽,全部都有香港隊選手參加。
除咗女子單打半決賽係港隊內戰,已經穩奪兩面獎牌之外,混雙同男單都要對戰印度選手,闖過就爭金牌了。
最先開始係混雙對印度比賽。12:00開始,祝福今日所有參賽港隊壁球選手

橋牌半決賽,今日進行第二天比賽,支持香港隊選手努力爭取勝利。

田徑賽事已經進入倒數第二天,今早舉行嘅混合35公里競走決賽,港隊都有兩位選手參加,對住我哋競走強國,中國國家隊,希望佢哋可以爭取佳績。晚上仲有仲有男子標槍同女子三級跳遠入港隊選手參加,同樣支持佢哋爭取佳績。

開始坐嘅馬術比賽,港隊有四位選手參加場地障礙個人資格賽,我睇過參加名單好多人啊,51人!
呢個比賽係計時間,支持港隊爭取佳績,最緊要係能夠進入決賽。
打開HOY TV apps. 77台直播我唔識嘅藤球,不過Channel 1直播馬術啊

UPDATE:
壁球混雙半決賽,港隊不敵印度奪得銅牌。
自行車女子公路賽,港隊楊倩玉奪金,隊友李思穎亦已第八名完成比賽。張子樂喺壁球女單半決賽輸咗比隊友,得到銅牌。壁球男單半決賽,港隊梁子軒不敵印度選手, 未能擠身決賽,奪得銅牌。橋牌比賽, 男女子團體嘅半決賽完結。
男子隊 4比2贏咗日本,進入決賽, 將會喺未來兩日 鬥印度隊爭金牌。
而女子隊不敵中華台北隊, 獲得銅牌。

子爵府

10:00港隊有唔少比賽。首先係女子公路賽,港隊都有兩個選手參加,希望佢哋有好成績。

仲有羽毛球賽事,雖然男女單打已經出局,但係混雙我哋仍然有兩隊佢爭入八強,不過李吳組合對上中華台北隊,鄧謝配就同星加坡選手交鋒,男子雙打羅楊組合就會對巴基斯坦,祝福三支隊伍。

琴日睇完緊張刺激嘅攀岩比賽,今日繼續有來,11:00有香港隊參加既男子團體接力賽,希望有好表現。

馬術比賽,港隊林立信踢跌好多個欄啊⋯⋯
罰咗24分,成績 91.11秒~

子爵府

原來香港選手林立信,唔單止踢跌欄,仲超時完成,唔怪得知罰咁多分啦

子爵府

隻馬唔肯跳欄點算?咁咪淘汰囉!
呢件事發生係港隊嘅
馬琳身上。

子爵府

原來香港隊有參加龍舟比賽。 我都奇怪點解香港隊個賽程表會冇,我查嗰時係八點半。 點知依家去睇又有。失機無神加插咗入去……
龍舟嘅男子同女子200米競賽。
香港男子隊喺分組賽嘅成績第四名, 需要打晉級賽, 可惜未能晉級決賽,只能去小決賽爭名次。
女子隊同樣情況,分組賽成績第三名, 喺晉級決賽落敗,亦都要去小決賽爭名次。

子爵府

馬術港隊選手黎嘉怡, 順利完成障礙賽,冇超時冇撞跌欄希望稍後上場嘅賴楨敏, 繼續有好表現。

子爵府

混雙羽毛球八強賽, 港隊同中華台北打成一比一,加油

子爵府

雖然頭場嘅羽毛球混雙,香港輸中華台北,16強止步。但係跟住嘅男雙比賽,香港贏咗巴基斯坦, 入咗八強

壁球半決賽第一場開打。
係港隊混雙對印度隊。
港隊努力加油,攞多啲獎牌

子爵府

香港兩對混雙壁球隊,都輸畀同一對印度2隊
所以香港係壁球混雙比賽記得銅牌。
恭喜港隊

子爵府

奪金了!女子自行公路車, 港隊楊倩玉奪金!

piggy0101    發表於 23-10-4 15:33

珍珠宮

observer 發表於 23-10-4 09:22
10:00港隊有唔少比賽。首先係女子公路賽,港隊都有兩個選手參加,希望佢哋有好成績。

仲有羽毛 ...
35公里敬酒決賽? 係咪鬥唔醉?

子爵府

要嚴肅批評排第二嘅韓國選手羅雅凜!
佢見香港選手從後趕上嚟衝向終點,居然斜切線, 意圖阻擋,幸好不成功。
聽評述說,幸好港隊選手,未受影響 。若港隊未能奪冠,隨時可以進行上訴, 甚至取消她的資格!
果然韓國人……為了保第一,真下作

子爵府

whyyou 發表於 23-10-4 13:52
35公里敬酒決賽? 係咪鬥唔醉?

我明明睇住佢出咗競走架, 點解我發表時,佢又變返敬酒嘅

多謝指正,已修改。

子爵府

一個算好嘅消息,壁球混雙半決賽,印度1隊輸比馬來西亞1隊。同香港隊一樣得到銅牌。
最開心,令到決賽唔會有印度內戰

支持三哥,失落金牌
反正你射箭項目,已經喺泡菜國度,搶咗兩面金牌了
我會支持三哥,繼續喺射箭項目搶牌

男爵府

observer 發表於 23-10-4 14:08
一個算好嘅消息,壁球混雙半決賽,印度1隊輸比馬來西亞1隊。同香港隊一樣得到銅牌。
最開心,令到決賽唔會 ...

點解叫印度做三哥?

子爵府

好緊張,羽毛球女雙八強賽,香港同中華台北打成一比一,第三局香港暫時領先,加油

馬術第二場場地障礙賽開始左,港隊因為有罰分同埋有隊員係第一場淘汰,團體賽爭獎牌就機會渺茫。
依家唯有希望各位隊員,為自身的成績努力,希望能進入決賽

子爵府

2:1 反勝中華台北隊, 羽毛球女雙,港隊雙楊組合入咗八強了

子爵府

SOHOT 發表於 23-10-4 14:11
點解叫印度做三哥?

我淨係知網絡上,啲人係咁叫佢。
原來呢個係歧視語

子爵府

唉~馬琳姑娘, 你隻馬對嗰個欄有恐懼感呀! 兩輪都係同一表現, 第二次都係好驚,唔肯跳過去!
即時叫你同呢項比賽

子爵府

噢!噢!噢!我以為我哋港隊馬琳姑娘,隻馬唔肯跳欄,被淘汰就陰公啫

估唔到喺Channel 2嘅馬術直播,再次見證馬術障礙賽嘅意外。

日本選手跳欄失誤,結果規則可以重來一次,但係隻馬話我好驚,有心理陰影,唔想再跳了⋯⋯

你係都要逼我跳?咁我就拋你落嚟啦!
好彩隻馬郁動唔大,嗰位日本哥哥無受傷

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊