自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前個財務,係個工作群內大鬧我朋友計錯數,實情係佢自己唔識計,本來呢佢係私訊度講,我朋友都會教番佢點做,就係因為佢咁黑人憎,所以我朋友就由得佢錯,佢以為冇人知,張單係佢第二次做,都仍然係錯。

另一次,又係度發癲,係工作群內鬧我朋友,實情佢自己唔見咗判頭張單,就問我朋友個副手攞多次,個副手唔知頭唔知路,比咗張錯嘅佢,(由Day 1收到,已經知道錯個張單有問題,所以叫判頭出個另外一張,只係放咗係file內,無掉到),啱個張已經一早比咗佢,即係佢唔見咗嗰張。

又另一次,因為個財務又做錯嘢,令到我朋友個同事,將做錯既文件放咗上工作群,當日已經回收,就比判頭嗰邊啲人,鬧佢犯咗低級錯誤,都唔關佢事。

都唔明點解啲人咁鍾意係工作群內,指明道姓鬧人,我真係覺得呢啲人好冇品。

Luckymansion    發表於 23-10-31 08:57

男爵府

回覆樓主:

樓主朋友應該係群組內指正佢既錯。

複式洋房

LokLok1208 發表於 23-10-31 08:52
之前個財務,係個工作群內大鬧我朋友計錯數,實情係佢自己唔識計,本來呢佢係私訊度講,我朋友都會教番佢點 ...

如果財務有錯,你朋友有冇係群覆返佢,其他錯不在你朋友呢?財務好明顯想其他人知你朋友做錯事哦…

珊瑚宮

回覆樓主:

朋友都成年人, 要出聲要講,都係佢自己出聲啦
點解要經朋友發聲, 仲要係網上講

珍珠宮

2024年龍年勳章

工作上嘅嘢,唔响工作群講咪仲怪
而且唔指名道姓,唔通要指桑駡槐

你(朋友)要覺得對方有錯,咪直接响群度反駁

男爵府

之前個財務,係個工作群內大鬧我朋友計錯數,實情係佢自己唔識計,本來呢佢係私訊度講,我朋友都會教番佢點 ...

你朋友?你自己乍掛?

工作上,唔係自己做錯,對方私底下問,但在大群反屈指自己不是,我會直接cap圖出大群回應佢囉。打工邊洗客氣。

大宅

回覆 sogreen 的帖子

真係我朋友,我係FTM。比著係我,我會窒到佢冇聲出囉。

第一單,佢都鬧得幾寸,所以我朋友都懶得理佢,費事教精佢喎。

第二單,當時我在場,我哋食緊飯,學你話齋,cap圖駁佢囉,跟住佢咪死死地係私訊再講,sorry都無句。

珍珠宮

而家經濟唔好,勸你朋友想長做就唔好太清高
你朋友一而再再而三咁被人搞又唔回應
其他人點睇你朋友?
到年尾想炒人就慘

男爵府

LokLok1208 發表於 23-10-31 11:20
回覆 sogreen 的帖子

真係我朋友,我係FTM。比著係我,我會窒到佢冇聲出囉。

正如8樓嗰個講,你朋友唔好咁清高,下下被人整都唔出聲,蝕底自己。

打工對住尼啲敗類,工作上有咩大群講,謝絕私訊。

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

佢擺上group鬧, 咪直接在group上回覆囉。公平

珍珠宮

有得第一次你朋友仲私下解決?之前工作上有件蛋散,佢講一句說話我都要佢係群組講我先會理佢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊