自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

熱血勳章

用開android機,近幾年用華為,好正,但已4年,部機呢排開始閃畫面,多次提我要更換電池,然而我知,換電都唔係辦法,版本舊,唔夠update.

基於要配合smarttag ,所以我買新機只可選iPhone 或三叔。

想請教下大家現時新款三叔機仲有冇老毛病"電快熱又快打柴" ?
若果仲係既話,無法子真係要轉用iPhone

珍珠宮

keykeyman 發表於 23-12-9 00:59
用開android機,近幾年用華為,好正,但已4年,部機呢排開始閃畫面,多次提我要更換電池,然而我知,換電都 ...

點都係iPhone好

侯爵府

PIGPIG朱 發表於 23-12-9 01:11
點都係iPhone好

已刪除用户

公爵府

用開android機,近幾年用華為,好正,但已4年,部機呢排開始閃畫面,多次提我要更換電池,然而我知,換電都 ...

我用s23u, 冇發熱同電磁比note9耐用好多

公爵府

回覆樓主:

用開S系列,現在S23+(512GB), 非常好用。

珍珠宮

iphone,我平均五年換一次

水晶宮

華為機+華為tag

用開華為好難轉iphone吧,好似好多功能缺失……
俾我我會買華為玩衛星短信同衛星電話
attach0/tmp/phpEqwiyF

民房

都係iPhone好~

珍珠宮

Honey 發表於 23-12-9 08:07
用開S系列,現在S23+(512GB), 非常好用。

S糸是否最高級?

珍珠宮

lyh80115 發表於 23-12-9 09:19
華為機+華為tag

用開華為好難轉iphone吧,好似好多功能缺失……

用開華為轉iPhone 好後悔

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我用緊note20ultra 3年半,而家啲電仲keep到夜晚先叉電,打機除外

大宅

三叔S23系列 的話應該冇你所講老毛病,三叔 iPhone 各有優缺點嘅,都睇你嘅主要用途係乜

珍珠宮

我一直都係用 iphone..
不過最近買左部榮耀 100pro 比個女.. 因為佢個綠洲護眼屏..
拎上手玩左幾日.. 其實都幾好用..
不過最唔方便係唔可以加八達通..

男爵府

PIGPIG朱 發表於 23-12-9 01:11
點都係iPhone好

Yes

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

v.sweet 發表於 23-12-9 10:09
用開華為轉iPhone 好後悔

轉其他,可能更後悔

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

dotwoo 發表於 23-12-9 10:19
三叔S23系列 的話應該冇你所講老毛病,三叔 iPhone 各有優缺點嘅,都睇你嘅主要用途係乜
...

同意,我同 c6 各自用緊 iPhone 同三叔 S series,c6 無投訴部機,不過有咩問題搵我搞,我都出晒煙

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

samsung由s1開始用,無試過發熱等問題,部部都好襟用。
不過有d興趣換iphone, 貪佢支援好。
但打完呢段野,先諗起,三叔都唔壞,唔使支援,再諗下先。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Iphone

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

fong2005 發表於 23-12-9 07:12
我只用iPhone
無用過其他

我都係
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊