自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

家居固網用PCCW . 而家都冇用電話線做FAX 功能.
少來電/打出, 少少IDD 打出.
個登記人係我.

要續約但估都係OVER $110 .

想請問. 如果唔續約, 市場上仲有冇固網電話號碼保留 的服務?

中移動網頁寫暫停左.
Smartone 要現有用戶先得.

仲有冇咩方法KEEP 著號碼?

謝謝

瑪瑙宮

大廚勳章

dickxabre 發表於 23-12-14 22:15
個登記人係我.

我公司都係用固網Pccw。。。原本都差唔多成舊水一個月。。。我好堅定,咁同佢講咗取消叫佢話俾我知點樣下載張form cancel個電話

因為依家公司碌卡都唔再需要用電話線,所以我覺得冇需要。。。佢俾咗好多個plan我。。。最後搞咗一輪而家係$38續咗約

重點都係keep返個電話號碼咋,公司其實有幾多人打嚟通常都WhatsApp

但係家居電話我就唔知做到最平幾錢

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

最近朋友用緊Smartone"家+電話" $48/月簽兩年約.

我都打算轉過去。
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

emt1314 發表於 23-12-14 23:01
最近朋友用緊Smartone"家+電話" $48/月簽兩年約.

我都打算轉過去。

請問係可以KEEP 而家個固網號碼?

謝謝

大宅

seaheart88 發表於 23-12-14 22:46
我公司都係用固網Pccw。。。原本都差唔多成舊水一個月。。。我好堅定,咁同佢講咗取消叫佢話俾我知點樣下 ...

明的.

家用, 而定都係手機, WHSTAPP WECHAT.
固網少用.
加上FAX 又更少用.

但有D親戚可能會打兩下固網電話. 如果放棄左號碼就要通知全世界就煩DD

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

dickxabre 發表於 23-12-14 23:04
請問係可以KEEP 而家個固網號碼?

謝謝

係, 固網電話帶號碼轉台

一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

瑪瑙宮

大廚勳章

dickxabre 發表於 23-12-14 23:06
明的.

家用, 而定都係手機, WHSTAPP WECHAT.

其實嗰啲如果10年都唔搵你嘅親戚。。。又唔知你手提電話嘅應該都唔會好多掛
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

emt1314 發表於 23-12-14 23:15
係, 固網電話帶號碼轉台

如果PCCW 開$48 我就會考慮下.
如果你話可以留號碼帶去SMT $48

總之KEEP 著號碼, 好似手機咁, 完約就轉黎轉去?

珍珠宮

上個月pccw續約, $38 36個月合約

珍珠宮

2024年龍年勳章

fanny590 發表於 23-12-14 23:55
上個月pccw續約, $38 36個月合約

有無個plan的詳情睇吓?

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我屋企用pccw 固網,一向都係平均42/月左右,就到期就傾到,傾吾到又填cut form就一定得

大宅

我數碼通WiFi + 固網$110/ 月…

大宅

爸B勳章

回覆樓主:

如果唔介意用APP ,可以了解下HGC Hello喂, $18/月

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

lovelycar 發表於 23-12-15 05:51
如果唔介意用APP ,可以了解下HGC Hello喂, $18/月
用緊

還你千世笑來世未必能遇到

大宅

回覆 fanny590 的帖子

咁平?"!?!?

大宅

lovelycar 發表於 23-12-15 05:51

非HGC 客戶都得?

即係用APP 裝係手機, 打/聽 "固網號碼" 電話?

App 可以隨時裝起第2部手機都得??

thanks

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

上網服務嘅供應商,加家居電話號碼,二三十蚊一個月

侯爵府

dickxabre 發表於 23-12-15 07:33
非HGC 客戶都得?

即係用APP 裝係手機, 打/聽 "固網號碼" 電話?

係,裝個app就得,裝任何電話都得。用wifi/數據連接,可以保留固網電話。不過如果常用最好每日check住因為我就成日disconnect咗。我就set唔通就會飛落手機。
都方便嘅,如果响海外連接wifi打返香港,當普通香港打香港
#用咗2年
#個plan叫本地hello喂/每月$18

子爵府

dickxabre 發表於 23-12-14 22:15
個登記人係我.

轉去數碼通++電話,月費每月$45

伯爵府

回覆 dickxabre 的帖子

我剛轉Smartone,可以帶number, 但不是用固網是用無線網絡,唔使駁線,插插蘇用得。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊