夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

面對住配偶嘅兩次背叛,每次都係拖泥帶水嘅解決方法,好辛苦;睇到呢對狗男女啲對話係佢哋兩個有心夾埋咁呃我,話斷絕來往,但原來仍然有傾計,互相訴苦,機會一次又一次咁畀完再傷害,信心已經崩塌曬,面對前路真係唔知點行,仲有個小朋友,睇住個小朋友真係百般愧疚

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Ironman84 發表於 24-1-5 10:19
面對住配偶嘅兩次背叛,每次都係拖泥帶水嘅解決方法,好辛苦;睇到呢對狗男女啲對話係佢哋兩個有心夾埋咁呃 ...

即係為左小朋友
你會繼續同佢一齊?
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

無必要有小朋友就屈住咁同衰人過日子,小朋友見住你唔開心、父母唔相親相愛,對佢成長嘅負面影響比你一人照顧佢更大。

別墅

可否 離婚 但 繼續1齊住 照顧小朋友,但分 分房訓,𣎴過問大家感情生活

別墅

KILW 發表於 24-1-5 11:31
無必要有小朋友就屈住咁同衰人過日子,小朋友見住你唔開心、父母唔相親相愛,對佢成長嘅負面影響比你一人照 ...

最慘係當無事發生過咁,問佢可以做啲咩令我有返信心,零,乜都無做

別墅

crystal媽咪 發表於 24-1-5 11:18
即係為左小朋友
你會繼續同佢一齊?
為小朋友係好大原因
但我都有喜歡佢,因為大家一齊捱過好多年先到今日嘅成果,可惜

別墅

只好放手...

子爵府

貓狗褓姆 DHA勳章 畀面勳章

Ironman84 發表於 24-1-5 15:00
為小朋友係好大原因
...

無用,賤男唔會珍惜,你只可以行出第一步就可以解決到,唔好比佢拖住,佢唔會幫你解決到。

男爵府

amychann 發表於 24-1-5 16:35
無用,賤男唔會珍惜,你只可以行出第一步就可以解決到,唔好比佢拖住,佢唔會幫你解決到。
...

樓主好似係男人嚟

子爵府

貓狗褓姆 DHA勳章 畀面勳章

mingmama 發表於 24-1-5 19:02
樓主好似係男人嚟

係喎

無論男/女 ,小朋友比大人更傷(特別未成年)

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

背得兩次, 仲問對方做些乜來令自己有返信心, 都5知可以講咩好了。

5好再拎小朋友做藉口了,生得出5係只係養, 父母平時行為其實身教緊子女。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

男爵府

Ironman84 發表於 24-1-5 14:57
最慘係當無事發生過咁,問佢可以做啲咩令我有返信心,零,乜都無做

如果你係男, 無鬼用, 你帶帽, 仲要當無事發生, 求條女返黎, 其實佢咁做, 你都有份做成, 你太縱容佢

唔好話為左小朋友, 係為小朋友就做200分父母, 比真實父母更相愛, 做唔到, 日日嘈交, 不如離婚 , 放過自己同仔女

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Ironman84 發表於 24-1-5 15:00
為小朋友係好大原因
...

咁如唔分開
只可當佢係同屋主,小朋友的媽媽
不如唔好再問,唔好咁理佢任何野
咁你會好過一啲
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

2次wor...奇怪樓主仲忍倒?!

佢每次出去唔喺你身邊 你唔懷疑咩?!每次都要諗佢去咗邊 同咩人一齊 做d咩,你唔辛苦咩?!就算佢喺屋企 你留倒佢個人,但留倒佢個心咩?!。如其痛苦,我寧願一刀切 。。唔想再比個陰影圍住 咁辛苦過每曰。。我真係接受唔倒另一半咁對我囉。

大宅

Ironman84 發表於 24-1-5 10:19
面對住配偶嘅兩次背叛,每次都係拖泥帶水嘅解決方法,好辛苦;睇到呢對狗男女啲對話係佢哋兩個有心夾埋咁呃 ...

女人就話會忍啫,男人仲忍咩呀?

別墅

陳小b 發表於 24-1-6 15:29
2次wor...奇怪樓主仲忍倒?!

佢每次出去唔喺你身邊 你唔懷疑咩?!每次都要諗佢去咗邊 同咩人一齊 做d咩 ...

別墅

sasaki_peach 發表於 24-1-6 19:35
女人就話會忍啫,男人仲忍咩呀?
男人都會想為自己小朋友,特別我自己經歷,更加唔想小朋友單親/唔好嘅家庭長大

別墅

回覆 Ironman84 的帖子

放手啦

男爵府

我都經過你的難過日子,,,初時都系,想為左比小朋友,一個完整家庭,希望可忍到仔大D先,,,但過左一段日孑,都系忍5到,心理生理健康,捱唔到,所以,我拎左仔撫養權,趕左佢走,,,祝好運

大宅

自己唔開心,點都會影響到小朋友,會考慮離婚?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊