嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家覺得邊隻好d? safe D? 聽講話 "rear-facing"對bb係最安全,知唔知Carmate可以 "rear-facing"到幾大?Recaro好似可以到35lbs...

男爵府

背向坐法係新生至大約一歲時用o既...再大o的, 佢都未必肯咁坐...但人大左骨架硬左...向前坐都唔怕.

我自己用carmate...價錢抵又features 多...抵過aprica 或者combi..

recaro , 從來冇興趣..因為個牌子其實係出成人桶凳起家..我一向對飛車用品都冇好感....

大宅

我bb用bebe comfort,我覺得ok,價錢都ok lor,其實都唔坐得耐,有時佢又唔肯坐ge
[

0quote]原帖由 pywu 於 09-6-17 10:34 發表
大家覺得邊隻好d? safe D? 聽講話 "rear-facing"對bb係最安全,知唔知Carmate可以 "rear-facing"到幾大?Recaro好似可以到35lbs... [/quote]

男爵府

冇得唔肯坐.....正如佢係要入廚房玩火...係咪佢嘈兩野又俾佢入去? 所以佢唔肯坐就要俾佢知道冇得坐車,.....

大宅

我果時係呢兩隻考慮左好耐. 講安全肯定係recaro, 因為當car-seat向後時, 安全帶會係膊頭高度都綁到instead of 只係綁住果底座
(carmate), 所以carmate 有支野頂住果地先夠穩. 不過講方便就carmate, 可以放好BB先轉向後, 不過carmate 重過recaro 好多.

複式洋房

咁你最終買o左邊隻?

原帖由 Naxos 於 09-6-18 15:55 發表
我果時係呢兩隻考慮左好耐. 講安全肯定係recaro, 因為當car-seat向後時, 安全帶會係膊頭高度都綁到instead of 只係綁住果底座
(carmate), 所以carmate 有支野頂住果地先夠穩. 不過講方便就carmate啦, 可以放好BB先轉 ...

大宅

原帖由 pywu 於 09-6-19 11:12 發表
咁你最終買o左邊隻?

我買左recaro, 荷花果次特價$2,9XX, 好抵. 我個friend 就買左Carmate, $3,9XX at Citybaby, 因佢架車係雙門, recaro好難放亞B入去.

複式洋房

ic...但我又想問,係咪可以安裝係任何一款車上?我將會買Echo Verso,係咪兩隻都得? Thanks!

原帖由 Naxos 於 09-6-19 12:02 發表

我買左recaro, 荷花果次特價$2,9XX, 好抵. 我個friend 就買左Carmate, $3,9XX at Citybaby, 因佢架車係雙門, 用recaro好難放亞B入去.

複式洋房

另,Recaro係咪得荷花有?

原帖由 Naxos 於 09-6-19 12:02 發表

我買左recaro, 荷花果次特價$2,9XX, 好抵. 我個friend 就買左Carmate, $3,9XX at Citybaby, 因佢架車係雙門, 用recaro好難放亞B入去.

大宅

Recaro 有個list講明邊款車得,你上網check 下,Carmate Citybaby 個老闆會幫你裝埋,裝唔落咪唔買囉!

原帖由 pywu 於 09-6-19 12:19 發表
ic...但我又想問,係咪可以安裝係任何一款車上?我將會買Echo Verso,係咪兩隻都得? Thanks!

大宅

呢樣唔肯定, 好似係.

原帖由 pywu 於 09-6-19 12:20 發表
另,Recaro係咪得荷花有?

禁止訪問

Carmate貨品<一律公價9折>

首頁

尾頁

跳至