自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

畀面勳章

我姑奶住我隔離屋苑,成日唔通知就上來⋯今日佢又帶個女放學走上來。我仔明天考試,補習老師同佢起屋企溫緊習。我本身返緊工都唔知,係我親戚send左張佢女起度同我仔玩嘅相去family whatsapp group.... 之後老師落堂whatsapp我,話親戚上左來,我仔分哂心,親戚仲問佢幾次補完未佢哋要去會所玩⋯老師答佢冇咁快,明天要考試,之後親戚叫佢個女坐起度做功課有唔識問老師。
我真係好討厭咁樣,你不請自來都算,明知我仔明天考試仲阻住佢補習撩佢去玩,點解可以咁唔識做⋯同埋你女冇交補習費,你有唔識叫老師答唔答你好⋯
之後我whatsapp佢:下次你上來先whatsapp我,xx好容易分心,可以補完習先一齊去會所玩一陣
佢已讀不回,但私底下同我老公講,洗乜咁緊張,我女考試都唔溫書,仲話一家人上屋企都要預先通知?唔洗呀嘛?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

老公唔撐,唔開口同姑奶傾,無計

侯爵府

回覆樓主:

有野做唔方便,唔開門

子爵府

averymom 發表於 24-3-21 17:40
我姑奶住我隔離屋苑,成日唔通知就上來⋯今日佢又帶個女放學走上來。我仔明天考試,補習老師同佢起屋企溫緊 ...

你呢啲情況真係十分無奈,每個家族總會有一兩個賤人,衰啲講句,我會直接同呢啲人反面,反正呢啲人只會嚟搵著數,反咗面之後你會少好多煩惱

男爵府

畀面勳章

cecelc 發表於 24-3-21 17:44
老公唔撐,唔開口同姑奶傾,無計

我老公開緊會,佢話姑媽突登打比佢以為咩事,話有咩放工再講

大宅

2024年龍年勳章

averymom 發表於 24-3-21 17:48

水晶宮

我姑奶住我隔離屋苑,成日唔通知就上來⋯今日佢又帶個女放學走上來。我仔明天考試,補習老師同佢起屋企溫緊 ...

好彩我晨早同毒姑反晒面,起碼少左呢種煩惱。

你老公實撐佢姐妹,你都好難say no.

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

個仔幾多歲? 唯有教定個小朋友話考試要補習, 考完先同你玩, 否則都好否同個姑奶溝通

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

averymom 發表於 24-3-21 17:48

岩丫,今晚放工佢兩姊弟慢慢傾,你老公講一句好過你講十句。

男爵府

回覆樓主:

我睇法丿係每次考試默書前what一whatsapp 姑奶叫佢吾好上黎住(即你已經當佢一定會上黎),好過你同佢有正面沖突

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

仔女考試冇邊個父母喎緊張?呢樣冇得讓步,真係要同你c6講清楚。講明考試要温書,下次講明再係咁我會唔開門

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

好討厭喎

男爵府

同C6講一係你搞掂自己個家姐,一係舉家搬遠d ,叫佢自己選擇

水晶宮

baby668 發表於 24-3-21 17:48
你呢啲情況真係十分無奈,每個家族總會有一兩個賤人,衰啲講句,我會直接同呢啲人反面,反正呢啲人只會嚟搵著 ...

我係選擇反面,輕鬆好多。但就預左個隊友會有難聽說話,因為佢句句都企係佢姐妹那邊,咩都同你唱反調。我要好絕同強硬才可保護到子女的權益。

珍珠宮

水晶宮

kit2004 發表於 24-3-21 17:54
仔女考試冇邊個父母喎緊張?呢樣冇得讓步,真係要同你c6講清楚。講明考試要温書,下次講明再係咁我會唔開門 ...

樓主好似係不在場,似係得工人加補習老師及仔仔。

工人沒得不開門,因為沒早知。陣間工人不開門,又驚比主人罵。

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

我嘅家人個個好識做,唔會唔通知走上人地屋企

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

你姑奶好癲,比我唔會咁客氣,直接打電話爆左佢

子爵府

不如係家庭gp講明幾時補習,下次想一齊玩就避開,或者係會所邊等邊玩。

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

polliebb 發表於 24-3-21 17:57
我嘅家人個個好識做,唔會唔通知走上人地屋企

呢d 係基本禮貌

首頁
12345...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊