自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章

attach1/tmp/phpelrGTo

attach2/tmp/phpWzUeUW

象牙宮

回覆樓主:

其實公屋一直有免費垃圾袋比,即再比多d呀

珍珠宮

是但啦,唔好嘥

別墅

點解不斷派俾公屋,其他市民無份

子爵府

岩架啦 全香港人都住公屋最好

珍珠宮

無話可說 發表於 24-5-27 16:55
其實公屋一直有免費垃圾袋比,即再比多d呀

多個選擇

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

政府聽民意有進步,上一屆留下來的敗政取消是明智的。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

好煩呀,乜都係公屋喎,有時都唔係想睇唔起佢哋,係依個政府搞到咁
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

yan12345678 發表於 24-5-27 15:15

其實佢印咗幾多膠袋呀?又嘥咗一筆錢唔好再搞啦,勞民傷財

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

yan12345678 發表於 24-5-27 15:15

垃圾徵費擱置,應該冇人恨要呢隻垃圾袋,自己買嘅好用好多。

珍珠宮

20162016 發表於 24-5-27 21:43
其實佢印咗幾多膠袋呀?又嘥咗一筆錢唔好再搞啦,勞民傷財

仲要整咗d櫻桃小口垃圾桶,本來嘅用得好哋哋,用環保理由帶頭製造更多垃圾

珍珠宮

414928 發表於 24-5-27 21:42
政府聽民意有進步,上一屆留下來的敗政取消是明智的。

上屆留低好大督穌州屎 ,今屆政府英明 !!

珍珠宮

esmehouse 發表於 24-5-27 21:43
好煩呀,乜都係公屋喎,有時都唔係想睇唔起佢哋,係依個政府搞到咁 ...

冇咗垃圾徵費呢個袋唔值錢啦,易穿又唔好用,應該放係綠在區區等有需要嘅人自由取用。

伯爵府

回覆樓主:

放在6在區區,你回收比佢地,咪送啲袋比市民仲好

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章

kittylam 發表於 24-5-27 21:46
仲要整咗d櫻桃小口垃圾桶,本來嘅用得好哋哋,用環保理由帶頭製造更多垃圾 :igiveu ...

有櫻桃小口垃圾桶已經算好,我屋企附近有幾個垃圾桶早排突然收起晒,搞到啲人就咁掉垃圾落原本放垃圾桶嗰啲位嘅地下度

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

仲要特登搵指定袋裝垃圾?
多餘

大宅

班垃圾製造垃圾

珍珠宮

敬亭綠雪 發表於 24-5-27 22:12
有櫻桃小口垃圾桶已經算好,我屋企附近有幾個垃圾桶早排突然收起晒,搞到啲人就咁掉垃圾落原本放垃圾桶嗰 ...

珍珠宮

盡快派晒佢,快D忘記呢件低B事

水晶宮

回覆樓主:

整左咁多,唔散減d邊掂呀

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊