自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

見到有套票幾平,想回歸嘅long weekend同屋企人去珠海長隆玩,有啲問題想問

1.夏天去會否很熱?熱到唔想行?會唔會地 方好空曠,好難搵到有瓦遮頭嘅地方嘆冷氣?定係到處都有室內地方,可以行下入下去抖抖?

2.暑假前呢個時間(六月尾至七月頭)去會否好多人?因本身有小朋友有老人家,唔係想排咁耐隊

3.園內餐廳食肆消費會否很貴?大約在幾多錢以内?

希望有去過嘅jm,或者喺暑假前/暑假期間有去過嘅jm,解答一下,謝謝各位,thanks

伯爵府

回覆樓主:

飛船酒店下面海洋館同遊樂場係室內,唔會熱

男爵府

siuyee1234 發表於 24-6-3 12:35
見到有套票幾平,想回歸嘅long weekend同屋企人去珠海長隆玩,有啲問題想問
1.夏天去會否很熱?熱到唔想行? ...
請問係邊度睇到套票平? 我見暑假去都幾貴

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

好熱,行入展館就涼,有強勁冷氣,因為有海洋生物。
人幾時都好多,去樂園避唔到

別墅

我覺得:
1. 會;是;不會;是
2. 不算多;隊伍消化得好快
3. 樂園價,便宜過香港的樂園少許

大宅

Monchichi110 發表於 24-6-3 12:38
請問係邊度睇到套票平? 我見暑假去都幾貴

淘寶的國內旅行社經營的套票,最遲7月頭,一到七月中就貴

大宅

pauline_c 發表於 24-6-3 12:38
好熱,行入展館就涼,有強勁冷氣,因為有海洋生物。
人幾時都好多,去樂園避唔到
...

知道,因我試過夏天去香港的海洋公園和迪士尼,天氣都係好熱但係有得行下,入下去室內地方嘆冷氣,都唔算太辛苦,因為我知珠海長隆好大,驚太空曠搵唔到室内地方

大宅

i_grasshk 發表於 24-6-3 12:43
我覺得:
1. 會;是;不會;是
2. 不算多;隊伍消化得好快

明白了,我最怕熱和多人,有諗過今年聖誕或者出年復活節先去

琥珀宮

1.夏天去會否很熱?熱到唔想行 ...

園內餐廳似香港價錢,香港人應該接受到
可以帶個保温壺,餐廳可以裝熱水
內地人就覺得貴

水晶宮

siuyee1234 發表於 24-6-3 12:49
知道,因我試過夏天去香港的海洋公園和迪士尼,天氣都係好熱但係有得行下,入下去室內地方嘆冷氣,都唔算 ...

唔會,珠海長隆比海洋公園更多展館同海洋生物

水晶宮

siuyee1234 發表於 24-6-3 12:50
明白了,我最怕熱和多人,有諗過今年聖誕或者出年復活節先去

聖誕會更好,夜晚睇 show (喺戶外)會舒服 d

男爵府

siuyee1234 發表於 24-6-3 12:47
淘寶的國內旅行社經營的套票,最遲7月頭,一到七月中就貴
我就係睇8月價位錢巧貴

大宅

Monchichi110 發表於 24-6-3 13:03
我就係睇8月價位錢巧貴

係呀,貴成幾千蚊,而家6月頭至7月頭最平,所以我講“暑假前”

大宅

mandy952 發表於 24-6-3 12:51
園內餐廳似香港價錢,香港人應該接受到
可以帶個保温壺,餐廳可以裝熱水
內地人就覺得貴

原來園內餐廳似香港價錢,咁對大陸人嚟講真係好貴

男爵府

記得自備雨褸玩部份水上活動。園內價: 30 元人仔(連鞋套)

酒店內餐廳有分住客享用時間和非住客享同時間,多數11點前係住客享用時間。如果你諗住去其他酒店嘅食肆食嘢,就要預時間。我覺得飛船餐廳食肆選擇多,及人流去得快,企鵝餐廳戶外食肆麻麻哋;室內有兩間餐廳可以食自助餐或單點,邊食嘢邊睇企鵝。

大宅

maozit 發表於 24-6-3 13:27
記得自備雨褸玩部份水上活動。園內價: 30 元人仔(連鞋套)

酒店內餐廳有分住客享用時間和非住客享同時間 ...

收到,謝謝提醒

大宅

回覆樓主:

推,想請教各位去過珠海長隆的jm

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

1.夏天去會否很熱?熱到唔想行 ...

三思-人滿之患

男爵府

仲有,馬戲團及煙花好好睇,若住兩晚,不坊兩晚都去睇煙花(要早大半個鐘以上去霸位)。

若果住飛船酒店,有啲房可以睇到煙花。不過我都係覺得喺現場睇好睇啲,現場聞煙火味及水花四濺,好正。(唔講太多)

晚上出去食火鍋、韓燒、bbq 等。

大宅

D..D 發表於 24-6-3 15:40
三思-人滿之患

意思是指六月尾至七月頭這幾天,會有很多人去珠海長隆是嗎?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊