自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

你可以唔欣賞佢的歌藝及電影演繹
但佢的EQ 及人生觀
真係可以聽下
一個人係人生最高處
變到被萬人咒罵
大半年曾經的「好友」無人再揾佢
各大公司唔再同佢合作

佢點樣企得返起身
點樣面對 點樣重新振作再出發
「人係要有同埋心」
包括對你漫罵的人
你都要對佢地有同理心

佢預左俾人鬧
但都返黎香港做演唱會
佢預左被人問
接受訪問回顧過去
邊度跌低就邊度企返起身
佢無逃避過

正如訪問中都講
佢都覺得自己好運
但如果佢唔努力
有幾好運都捉唔住
「機會係留俾有準備的人」
佢唔係第一首歌就爆紅
佢唔係第一齣戲就攞影后

仲有哪些話點愛香港的人
你見到嗎?
佢內地開個唱
絕大部份都係廣東歌
佢用的工作人員好多都係香港人
佢panel 溝通都係廣東話
有誰不愛自己屋企?

大宅

回覆樓主:

之前對佢無乜嘢即係無話特别中意佢或者討厭佢咁樣,現在好欣賞佢

大宅

Ol0314 發表於 24-6-4 09:40
你可以唔欣賞佢的歌藝及電影演繹
但佢的EQ 及人生觀
真係可以聽下

同埋佢話仔仔問佢係咪唔開心,由一開始唔認到諗通左,我覺得佢講得好有道理。對屋企人誠實同對自己感覺誠實,唔係個個做到。

公爵府

katyiplee 發表於 24-6-4 09:46
同埋佢話仔仔問佢係咪唔開心,由一開始唔認到諗通左,我覺得佢講得好有道理。對屋企人誠實同對自己感覺誠 ...

無錯 對住屋企人
大多都報喜不報憂
但明明係自己最親的人
如何面對 係一堂重要的課

不是要神化佢
佢係一面好好的鏡
反映大家有機會面對的困境
一齊諗下點面對

男爵府

好欣賞佢,真心好犀利,帶住廣東歌去唔同嘅城市,全廣東歌歌單但全場可以大合唱,厲害

侯爵府

katyiplee 發表於 24-6-4 09:46
同埋佢話仔仔問佢係咪唔開心,由一開始唔認到諗通左,我覺得佢講得好有道理。對屋企人誠實同對自己感覺誠 ...

睇完佢嘅訪問真心佩服佢&like佢,佢比起X皇嗰班來得真性情。

子爵府

就好似tvb一樣
處於低谷時d 牛鬼蛇神出晒黎,怕同邊個close連累到人地
不過都好開心佢係內地打出一片天

水晶宮

熱血金章

回覆樓主:

我睇到隔籬鋪啦,謝謝

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

richfish 發表於 24-6-4 09:44
之前對佢無乜嘢即係無話特别中意佢或者討厭佢咁樣,現在好欣賞佢

你唱歌有感情

男爵府

回覆樓主:

對於劇本式既訪問 睇完唔會更加新賞或者討厭佢

利申 唔討厭佢(對上係香港演唱會咁岩有時間去睇左)

當一個普通歌手黎講 真係無進步無退步

子爵府

拼命十三妹 發表於 24-6-4 10:33

睇個訪問都可以評有冇進步/退步
我記得你話鐘意Joey唱歌多d既

公爵府

拼命十三妹 發表於 24-6-4 10:33

難道被萬人漫罵都係「劇本式」存在?
如果係,我諗楊小姐唔太想演呢齣戲
或呢個「劇本」係其他人幫佢度身訂造的真人show?

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

我未睇, 一陣會睇返~
我覺得佢係好運既, 但有運唔代表一定係贏家! 都要睇佢有冇努力, 例如人地俾個角色你,你唔好好把握, 都係徒然!
又例如人緣好, 都要你自己對人好, 人緣再好的人,如果格衰, 再喜歡你都變討厭你啦~
咁佢紅了咁耐, 一定有佢優勝既地方。唔明點解D人憎得佢咁緊要?

例如張PG 咁....佢人靚戲好又點,佢都冇好好珍惜.....最後....再戲好....流失了的機會, 都唔再有。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

199707100304 發表於 24-6-4 11:08
我未睇, 一陣會睇返~
我覺得佢係好運既, 但有運唔代表一定係贏家! 都要睇佢有冇努力, 例如人地俾個角色你, ...

冇錯,我都覺張柏芝就係一個好對比

聽完楊的訪問對佢改觀左同欣賞佢努力,起碼唱歌真係進步左
反之另外一對女子組合咁多年都冇進步過

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章

楊千嬅作為歌手,歌藝真係差
的確如佢所言,上天對佢不薄
後生時典型世界女
有經歷了,依家真實咗

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

睇咗, 真係EQ好高, 有內涵, 講野有氧份.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

翡翠宮

Ol0314 發表於 24-6-4 09:59
無錯 對住屋企人
大多都報喜不報憂
但明明係自己最親的人

呢樣係我最欣賞佢既地方好多人會怕屋企人(eg. 父母)擔心,只報喜不報憂…. 其實咁係咪好呢…. 父母未必實質可以幫到你,但係可能可以係你不如意時比到溫暖你…最怕因此而引起誤會甚至有悲劇先發現對我黎講,我都希望我最重視既人可以對我坦誠,無論喜與悲都可以共同渡過

公爵府

apelok 發表於 24-6-4 11:21
冇錯,我都覺張柏芝就係一個好對比

張小姐仲好戀愛腦
而且同佢一齊合作嘅
無乜邊個真係反面
講緊唔係網傳的反面
而係對簿公堂嗰種
真係一手打爛晒好牌

子爵府

其實都真係幾慘,係訪問片下面是但都見到cm狙擊佢, 唔講仲以為做過殺人放火既事。 呢班所謂粉絲被洗腦洗得只識講良心二字,都幾肯定佢地講唔出實際上做過d乜
attach1/tmp/php2tjuzD

geoml    發表於 24-6-4 13:02

男爵府

回覆樓主:

功力一般但有特色,近廿年香港歌手好多都係咁,依點唔至於做箭靶,但我覺得佢做人係進步咗就真,而且當年敢行出黎,係絕對絕對唔簡單

至於果啲批評,香港有班人立場行先,行先到可以屎當咖哩食,咖哩當屎食,其實對依班人真係無需認真

geoml    發表於 24-6-4 13:02

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊