親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

經 trip.com 訂中山5房四合院,遇上不快,到達酒店嘅時候,酒店話無預訂記錄,5房嘅套房已經租咗比人,仲有客人入住咗。夜麻麻,一行又咁多人,酒店將最後兩間房比我地,逼都照要,有咩瞓醒先講,周圍僻靜,又攞住好多行李。

水晶宮

問題仲係商議中,trip.com 積極回應,我同酒店之間嘅交手,明白酒店幾無理,trip.com 願意賠償比我,雖然賠好少錢,佢地嘅積極同誠意,我好讚賞,因為問題根本唔喺 trip.com 度。

公爵府

2024年龍年勳章

pauline_c 發表於 24-6-11 15:33
經 trip.com 訂中山5房四合院,遇上不快,到達酒店嘅時候,酒店話無預訂記錄,5房嘅套房已經租咗比人,仲有 ...

如果訂國內酒店,
我多數用微信入面訂,
即係用 同程.

可以試試~

水晶宮

珠氏家庭 發表於 24-6-14 15:03
如果訂國內酒店,
我多數用微信入面訂,
即係用 同程.

多謝,我遇到嘅問題唔係 trip.com 嘅問題,酒店其實睇到我 booking,係酒店問題。
最後 trip.com 退全數比我。

珍珠宮

回覆樓主:

我試過book 完就話唔接代我,佢叫我book 貴3倍,我話下???

話俾返差額我,我半信半疑,最尾真係收到錢

trip 幾好

水晶宮

babytt2 發表於 24-6-14 17:04
我試過book 完就話唔接代我,佢叫我book 貴3倍,我話下???

話俾返差額我,我半信半疑,最尾真係收到錢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊