自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回應得好得體、亦不會傷母女的感情、有女兒的 jm 、記得收藏起~

https://www.facebook.com/share/r/ByfHKYtPzXeyHTzs/?mibextid=0VwfS7 

男爵府

回覆樓主:

以前有個舊同事,同警察同居,應該30頭同居到就40, 講親都甜絲絲,男仔媽仲會煮飯俾佢lunch帶飯,點知無啦啦有日就分左手,搬出去成10年,要搬番娘家都唔容易,然後男方好似好快就換畫,女方就老得好快,換番對高跟鞋再出去闖,見到都心酸,唔知佢最後揾唔揾到個伴

yeung_ma    發表於 24-6-12 10:23

珍珠宮

畀面勳章

TWINSTARSBB 發表於 24-6-12 00:15
以前有個舊同事,同警察同居,應該30頭同居到就40, 講親都甜絲絲,男仔媽仲會煮飯俾佢lunch帶飯,點知無啦 ...

要分其實结左婚都可以分

每日笑一笑    發表於 24-6-13 16:29
edhepp    發表於 24-6-13 11:08
BBG1    發表於 24-6-12 14:16
Morow    發表於 24-6-12 12:08
MeiCheLin    發表於 24-6-12 11:44
yeung_ma    發表於 24-6-12 10:23
la_source    發表於 24-6-12 09:33
龍鳳媽

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

以前有個舊同事,同警察同居,應該30頭同居到就40, 講親都甜絲絲,男仔媽仲會煮飯俾佢lunch帶飯,點知無啦 ...

記得我個仔好細個個身,有一次同老公鬧交講到要分開,我同我阿媽講要帶埋個仔返去住,我阿媽同我細佬馬上婉拒,叫我出去租劏房又好租屋又好,總之唔好返娘家,因為鄰居都知我住豪宅區同埋有份好工,如果搬返去佢哋會俾人問同埋失禮兼無面!
好彩嗰次同我老公鬧完就冇事,未至到要租劏房。
唔係個個都會有娘家可以返同倚靠!

edhepp    發表於 24-6-13 11:09
SIRIABABY    發表於 24-6-12 13:20
緣份的天空    發表於 24-6-12 11:36

珍珠宮

Anpanmama 發表於 24-6-12 00:47
記得我個仔好細個個身,有一次同老公鬧交講到要分開,我同我阿媽講要帶埋個仔返去住,我阿媽同我細佬馬上 ...

睇到有時真係會好不解,唔明點解有D父母會捨得咁樣對自己個女,我同我老公都覺得,出面幾辛苦都好,一定要做個女嘅避風港!

珍珠宮

記得我個仔好細個個身,有一次同老公鬧交講到要分開,我同我阿媽講要帶埋個仔返去住,我阿媽同我細佬馬上 ...

我朋友又係咁,唔肯接佢住,可能怕越走越遠冇回頭

最尾而家也不錯

複式洋房

回覆樓主:

其實唔係個個女仔有娘家
試過新婚,大家磨合階段同老公鬧交
太嬲,咩埋個女返娘家
返到去佢都係叫我快啲返老公到,娘家無地方俾我瞓
其實嫁左第一日我媽已經搵人拆我間房既床呀櫃呀清晒我啲野,佢話我都嫁左啦,啲野放喺到阻住,真係心都酸埋,所以我個女以後就算嫁左我點都留返間房俾佢。

子爵府

大力大力 發表於 24-6-11 23:53
回應得好得體、亦不會傷母女的感情、有女兒的 jm 、記得收藏起~

https://www.facebook.com/share/r/ByfHK ...

師兄好有心,謝謝

特別係睇左幾個假人假事的引流 posts,見到呢個真 post,好開心, thanks !

p.s. 雖然唔同我的 parenting style, 覺得好多框框和計算,不過都尊重這位媽媽的智慧

男爵府

https://www.facebook.com/share/r/ByfHK ...

睇唔到喎,可唔可以copy?

男爵府

回覆樓主:

一大堆廢話 呢句亞媽好囉嗦,思想老土

QUEEN314    發表於 24-6-12 14:00

大宅

回覆樓主:

講後啱,事實見唔少,女同事同居咗11年被飛,另一個男同事嗰頭話出年同同居多年女友結婚,呢頭見到有個新receptionist 後生女,轉軑即刻飛咗個未婚妻追個新同事。

珍珠宮

好市膾計算,怪不得大力會推介,佢自己也是咁嘅人

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

結咗婚都一樣可以

珍珠宮

很慘!自己阿媽也這樣…

水晶宮

條link開唔到,應該冇左

大宅

rowoon 發表於 24-6-12 02:30
其實唔係個個女仔有娘家
試過新婚,大家磨合階段同老公鬧交
太嬲,咩埋個女返娘家

Jm 你好似講緊我屋企咁

男爵府

我同你差唔多。所以我而家一年只返二,三次娘家。無咩野都唔會上去。上去佢都覺得我煩到佢。

琥珀宮

bb060908 發表於 24-6-12 05:03
一大堆廢話 呢句亞媽好囉嗦,思想老土

好長氣,內地人講野就係咁,講左一大輪都未到重點

琥珀宮

Nevaeh72 發表於 24-6-12 05:59
講後啱,事實見唔少,女同事同居咗11年被飛,另一個男同事嗰頭話出年同同居多年女友結婚,呢頭見到有個新re ...

同居基本上就係唔想結婚咁解,有咩好怨
同居又要AA制,結婚就明正言順攞家用
唔結就分,鉄一般嘅道理
而且住埋一齊又唔係結婚,一定係女仔蝕底,最蝕嘅係青春
個男嘅係肯結就結,唔想結未同居囉
當時我問c6同佢一齊咁耐,結唔結婚架,唔結就唔好浪費我嘅時間

水晶宮

䟭過!好奇如大力的孩子同爸爸說同女孩子同居,大力有什麼回應?

首頁
12345...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊