自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

睛靈勳章

我食個炸醬麵(極細) +嘢飲(餐唔包) 一共$68, 想要杯水,佢話要$5.00
食嘢唔包餐飲都算,杯水都要收錢

水晶宮

邊間咁痴線

子爵府

2024年龍年勳章

唉!無言

伯爵府

一d高級餐廳不提供清水, 要水就買蒸溜水, 但清水收錢就較少見

象牙宮

邊間?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

邊間咁衰

男爵府

回覆樓主:

邊間

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

有時啲飲食業真係唔抵幫

侯爵府

jollyma 發表於 24-6-17 12:50
我食個炸醬麵(極細) +嘢飲(餐唔包) 一共$68, 想要杯水,佢話要$5.00
食嘢唔包餐飲都算,杯水都要收錢 :meow ...

樓主話我知係那間店, 我唔想中伏呀

珍珠宮

睛靈勳章

selinako^^ 發表於 24-6-17 13:01
邊間咁衰

唔記得名,好似漢口道,因為落大雨,求其入去食,記得有四寶麵,豬手,牛腩,係舊式茶餐廳,我見佢個電熱水煲貼住不可自取,以為怕人滚水淥親,原來係因為要收錢,其實一杯水要5蚊意義何在?零成本
嗰日見全部遊客食

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

依家好多餐廳都係咁,Pizza Express飲水收錢;大會堂間快餐收一蚊先比紙杯你倒免費水,估唔到連茶餐廳都收茶錢~

男爵府

jollyma 發表於 24-6-17 13:47
唔記得名,好似漢口道,因為落大雨,求其入去食,記得有四寶麵,豬手,牛腩,係舊式茶餐廳,我見佢個電熱 ...

你係咪去咗源記啊?係嘅話尼間出名遊客先食。

尼度遊客區唔係你屋企樓下商場,就唔好用平時嘅師奶心態去度遊客區嘅食肆囉。

去尖沙咀,我都係去7仔買麵包食買支裝茶食。

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

真係差

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

jollyma 發表於 24-6-17 13:47
唔記得名,好似漢口道,因為落大雨,求其入去食,記得有四寶麵,豬手,牛腩,係舊式茶餐廳,我見佢個電熱 ...

怕1,2個食然後一堆遊客齋坐嘆冷氣?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

想搶$咩
不要從別人的嘴裡去認識我

公爵府

回覆樓主:

早兩日食Tam仔,聽到後面問水幾$?
我呆一呆水竟然要$,原來係(自取水)的水太熱,個客要常溫水,但收佢$2

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我估係源記

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

聽執笠

子爵府

回覆樓主:

我都試過去一啲食肆, 要求佢攞杯水佢都話唔得 ,又話要收錢, 跟住我同佢講,杯水唔係攞嚟飲, 我係攞嚟洗你啲筷子,你啲筷子好邋遢, 跟住即刻畀冇收錢

侯爵府

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 親子王國15週年勳章

睇標題仲以為齋坐點杯水
原來有幫襯都咁樣
唔通太好生意

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊