自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

(不存在任何岐視 , 只分析實況)
男人都想搵年輕的 , 只有條件差既男人 , 退而求其次 , 肯搵年紀大的女人 , 呢班被看中的40+歲既女仕應該有一定條件 , 但又會嫌呢班條件差既男人唔惦 ( 嫌對方無樣 , 無錢 , 無學識 ) , 同對方一齊會覺得 downgrade 左自己 , 心諗不如單身好過

我覺得呢個年齡層係最特別 , 亦都係心理關口位

珍珠宮

其實如果吾揀擇嘅話,,女人要搵男人好容易
我吾贊成down grade 自己去揾男人

男爵府

男人都想搵年輕20年的後生女 女人如無錢財債未必想找男人結婚 分分鐘要養埋男人 不如找小鮮肉
局,掛帥,世間咒,天下棋盤,同輩第一人。

男爵府

鐘欣桐咁嘅樣應該唔難搵,但問題係通常到40歲,女人都己經學識獨立自處,仲咩仲要結婚攞苦黎辛,有feel 拍吓拖同居咪算。 係年輕女人先會對婚姻咁多幻想

珍珠宮

volan 發表於 24-7-8 10:46
男人都想搵年輕20年的後生女 女人如無錢財債未必想找男人結婚 分分鐘要養埋男人 不如找小鮮肉 ...
男人同女人, 都系求包養姐
所以就吾好註冊結婚, 特別系女人

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Yeung456 發表於 24-7-8 10:43
男人都想搵年輕的 , 只有條件差既男人 , 退而求其次 , 肯搵年紀大的女人 , ...

都未必嘅!可能係心態唔同咗!已經唔想結婚,而唔係嫁唔岀

男爵府

anna59 發表於 24-7-8 10:45
其實如果吾揀擇嘅話,,女人要搵男人好容易
我吾贊成down grade 自己去揾男人

同意, 女揾男仲係好易, 問題過唔過到自己心理, 例如有朋友覺得個伴唔可以細過自己, 咁有返咁上下年紀都有伴, 離婚又唔鐘意, 又或者係錢的問題

要揾一個啱自己係難, 反而見到男要追係難, 但成事係多, 可能係無咁多條件限制掛

伯爵府

回覆樓主:

識人最近49歲結婚,老公細1年,好恩愛,總有例外

大宅

有時係緣份, 我朋友三十尾遇到佢老公, 同齡, 正正常常, 唔差. 不過的確我身邊40左右未婚男性朋友, 多數搵女朋友都細自己10年左右.

珍珠宮

Sweetsis 發表於 24-7-8 10:54
有時係緣份, 我朋友三十尾遇到佢老公, 同齡, 正正常常, 唔差. 不過的確我身邊40左右未婚男性朋友, 多數搵女 ...
正常
不過亦有人話細咁多難溝通

大宅

回覆樓主:

我有朋友40尾,雖然佢樣ok但性格好差,佢20年無拍過拖都而家都仲想搵高大靚仔有錢,講真高大靚仔有錢一定唔會揀佢囉,佢應該都好難搵到伴侶了

別墅

身邊都有好多40+女性朋友, 都好享受單身, 只因身邊無好男人,寧願張愛情寄託追星...如姜濤.., 見到佢地成日攞姜B出街, 影相...好似日本D秋葉男甘...

男爵府

網上好多大齡未婚女性都條件偏高 生活過得好就唔想屈就嫁人

反而大齡未婚男性質量參差 想娶細好多的女仔 子嗣對男人重要啲

子爵府

男人都想搵年輕的 , 只有條件差既男人 , 退而求其次 , 肯搵年紀大的女人 , ...

通常40歲係最後機會,40歲之後已經唔會諗住結婚

子爵府

好媽媽勳章

成日覺得40歲都未結婚既女人,總有佢既性格問題(難相處)

象牙宮

40+ 未嫁 : 社會上普通認為 女性有條件/ 嫌七嫌八 誤了時間。
40+歲 既女仕 : 未必 有一定條件。

女仕想生育,早d嫁

男人條件差 , 未必 搵年紀大的女人。 尢其想有下一代。搵細年紀。
照生理實況 ;真实性!

醫美 可改樣貌年輕。醫學 可保養子宮。 冇法改變卵巢衰老。卵子沒了就是沒了!現实。

內地超多"相親" 香港似無咩。
不考慮生育, 任何年齡 都可以。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

力神 發表於 24-7-8 11:10
成日覺得40歲都未結婚既女人,總有佢既性格問題(難相處)

我身邊有2個性格友善,有愛心,孝順,而且外貌,工作都唔差的40+單身女性

子爵府

volan 發表於 24-7-8 11:03
網上好多大齡未婚女性都條件偏高 生活過得好就唔想屈就嫁人

反而大齡未婚男性質量參差 想娶細好多的女仔 ...

我最近認識一個男人,四十一歲,未拍過拖,性格正常人,大學畢業,IT,我覺得因為佢無頭髮同埋做IT 識唔到女仔,佢想另一半細5-10年。我話10年以佢條件比較難。

別墅

麵包姐姐 發表於 24-7-8 10:50
都未必嘅!可能係心態唔同咗!已經唔想結婚,而唔係嫁唔岀

都有機會係咁

男爵府

tingting2200 發表於 24-7-8 11:17
我身邊有2個性格友善,有愛心,孝順,而且外貌,工作都唔差的40+單身女性
...

很多單身女性太乖和正派才不會識男人 一個人看書看劇已經滿足到她們

首頁
12345...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊